Ortaya konulan futbol kadar bazı oyuncuların vurdumduymazlığı dikkatlerden kaçmazken, Teknik Direktör Roberto Mancini’nin de endişeye sürüklendiği ve konuyu yöneticilerle paylaştığı belirtildi. Teşhis sürecinde olan ve tedavi için devre arasını bekleyen sarı-kırmızılılarda sınavı geçenler, kalanlar ve mecburen kalacaklar şeklinde oyuncular 3’e ayrıldı. Galatasaray’da kulübenin son hali şu şekilde oluştu:

1- GİDECEKLER: Kayserispor’dan 8,6 milyon euroya alınan Amrabat kesin olarak gözden çıkarıldı. Dany ve Riera ile beraber devre arasında gönderilmesi düşünülen Faslı oyuncunun kupa maçında da verilen şansı kullanamaması sonu oldu. Amrabat’ın en kötü olasılıkla kiraya verileceği belirtildi. Amrabat ile beraber Aydın ve Yekta da kupadaki oyunları sonrası gözden çıkarıldı. İki oyuncu ile de yollar ayrılacak.

2-KALANLAR: Bruma ve Engin’in iştahlı oyunu Mancini’yi etkiledi. Özellikle Bruma’nın iyi yönlerinin önceki gün ortaya çıkması teknik heyeti umutlandırdı. 19 yaşındaki futbolcunun Portekiz’de 1. lig tecrübesinin az alması (sadece 8 maç) ve yabancı kontenjanı yüzünden Türkiye’de fazla oynanamasından dolayı yaşadığı handikapları aşmasıyla beraber etkili olabileceği öngörülüyor. Engin’in de fizik olarak hazır hale geldiğinde takımın önemli bir parçası ya da alternatifi olabileceği düşünülüyor.

3-MECBUREN KALANLAR: Hakan Balta sol beke transfer yapılsa dahi alternatif olarak kalacak. Gökhan Zan tecrübesi, Ceyhun Gülselam da fizik gücüyle kalmayı garantiledi. Ufuk ise en iyi olasılıkla ikinci kaleciliğe terfi edecek. Emre Çolak da verilen şansı kullanamamasına karşın elde tutulacak. Bu oyuncuların elde tutulmalarındaki en önemli faktörlerden biri de yerli olmaları.

Milliyet