Galatasaray, Türkiye'de yaşanan olaylardan dolayı maç öncesi Türk bayrağı açtı. Ayrıca hayatını kaybedenler için saygı duruşu yapıldı. 

Takımımıza galibiyeti getiren golleri Bruma, Endoğan Adili ve Berk İsmail Ünsal kaydetti. Bruma, kanatlardaki etkili performansını attığı golle de süsledi. 35. dakikada sol çaprazdan ceza alanına yaklaşan Bruma sağ ayağı ile müthiş bir şut çıkardı ve fasolu vuruş ile topu ağlarla buluşturan Portekizli yıldız, ikinci yarının başında yerini Sinan Gümüş'e bıraktı.

İkinci yarıda ise Sinan Gümüş ve Emrah Başsan dikkat çeken performans sergiledi. Hamit Altıntop maçta sakatlık yaşadı ve yerini Tarık Çamdal'a bıraktı. 

Serdar Aziz ilk kez oynadı

Serdar Aziz, 2016 Uhren Kupası'nda Zürih ile oynadığı maçta ilk 11'de başlayarak sarı-kırmızılı forma ile ilk maçına çıktı. 

Bursaspor'dan transfer edilen Serdar Aziz, Galatasaray forması ile ilk maçına çıktı. İsviçre'de Galatasaray'ın oynadığı ilk hazırlık maçında Thun karşısında tedbir amacıyla oynatılmayan başarılı oyuncu, Teknik Direktör Riekerink tarafından 2016 Uhren Kupası mücadelesinde Zürih maçının ilk 11'ine alındı. Oldukça iyi performans gösteren savunma oyuncusu yeni sezon için ümit verdi. 

Turnuvadaki ilk maçta Young Boys ile Mönchengladbach 3-3 berabere kalırken ikinci maçta Zürich, Gladbach'ı 2-1 mağlup etmişti. Galatasaray 19 Temmuz Salı günü ise İsviçre Süper Lig takımlarından Young Boys ile karşı karşıya gelecek.