Türk asıllı Alman oyuncunun önümüzdeki yıllarda sarı-kırmızılı ekibe transfer olabileceği iddia edildi. Mesut Özil'in Fenerbahçe'ye gelmesini değerlendiren Almanlar, Galatasaray'ı tuttuğu bilinen İlkay'ın da çocukluk takımına evet diyebileceğini belirtti.

lman Sport-1 kanalında yer alan programda, Mesut Özil’in Fenerbahçeli olduğu gibi yine Almanya’da yetişen İlkay Gündoğan ile Hakan Çalhanoğlu’nun Galatasaraylı oldukları hatırlatıldı.

Dünyanın pek çok yerinde çocukların Bayern başta olmak üzere Dortmund, Schalke gibi Alman devlerini tutarken Türk ailelerin çocuklarının neden Türk takımlarına bağlı oldukları sorgulandı.

Şu anda Alman Milli Takımı rotasyonunda yer alan İlkay dışında, Kerem, Suat Serdar gibi oyuncuların çocukluk takımlarının da İstanbul’un 3 büyükler olduğundan bahsedildi. Bunun da aslında “3’üncü kuşakta olsa Türklükten vazgeçmeme gibi bir durumları var…” şeklinde yorumlandı.

Programda, “Mesut Özil, Fenerbahçe forması giydi. Bir kaç sezon içinde İlkay’ı da Galatasaray formasıyla görebiliriz. Çünkü o da iyi bir Galatasaraylı” denildi.

İlkay’ın yıllar önce TRT’ye verdiği röportajda söylediği, “Galatasaray’ın 2000 yılında Avrupa’daki başarılarıyla büyüdüm. Onları takip ettim, sempatim var” sözleri de programda kullanıldı.

(Fotospor)