Galatasaray'ın transfer hedefleri arasında bulunan Stoke City'nin yıldızı Giannelli Imbula için İtalyan temsilcisi Torino'nun İngilizlerle kıran kırana pazarlığa girdiği ancak 12 milyon euroluk satın alma opsiyonlu kiralama teklifinin geri çevrildiği bildirildi.

Igor Tudor'un ısrarla istediği Fransız oyuncu Imbula için adeta seferberlik ilan eden Torinolu yetkililer, Stoke City cephesinin 24 milyon euroa Porto'dan aldıkları 24 yaşındaki oyuncu için yaklaşık 18 milyon euroluk bir fatura çıkardığını ve bu şartların sağlanması durumumda anlaşma olabileceği bilgisine ulaştı

İtalyan basını, Stoke City'nin şu anda teklifleri dinleme aşamasında olduğunu ve bir pazarlık söz konusu olduğunda, Torino'nun bu transferde orta yolu bulabileceğini iddia etti. Rakamların çift hanelere ulaşması durumunda ise Galatasaray'ın alternatif isimlere yönelmesi bekleniyor.

TUDOR'UN ORTA SAHADAKİ 1 NUMARASI IMBULA

Yönetimine sunduğu raporda listenin ilk sırasına Giannelli Imbula'yı yazan Hırvat teknik adam, bunun gerekçesi olarak da yeni sezonda orta sahadaki oyuncuların uzun koşu mesafe kat edecek olmalarını göstermişti.

Galatasaray Teknik Direktörü Igor Tudor, orta saha transferi için 1 numaralı isteğinin Imbula olduğunu ise şu sözlerle anlattı:

"Imbula, Galatasaray'a orta saha bölgesinde sınıf atlatır. Oyunun her iki yönünde de etkili olan, hızlı bir oyuncu. Tam ihtiyacımız olan futbolcu. Bu bölge için acele etmeyin. Imbula'yı daha beklerim. Onu kadromuza katalım ben Ağustos ayına kadar beklemeye razıyım. Yeter ki Stoke City'i ikna edelim"

Futbolcu ve menajeri bu transfere sıcak bakarken Stoke City Kulübü ise Galatasaray'ın kiralama formülüne olumlu yanaşmamıştı. Sarı kırmızılılar, Stoke City'ye 1 milyon Euro kiralama bedeli de önerirken olumlu dönüş ise gelmedi.

"SATARIZ AMA TEKLİF İYİ OLMALI"

Mark Hughes da geçtiğimiz günlerde Imbula ve diğer hakkında transfer iddiaları çıkan isimlerle ilgili ''Imbula için büyük yatırım yaptık. Eğer bu maliyete yakın bir teklif gelirse bizim için mantıklı olabilir ancak şu ana kadar bir teklif yok. Birkaç takım sadece kiralama teklifinde bulundu'' ifadelerini kullandı.

Imbula, geçtiğimiz sezon kadroya bile girmekte zorlanırken Stoke City formasıyla Premier League'de sadece 12 maçta oynayabildi. Fransız oyuncunun 2021 yılına kadar İngiliz ekibiyle sözleşmesi bulunuyor.