Transfer döneminin sona ermesine artık 6 gün kalırken Galatasaray, kadrosuna 1 değil 2 golcü takviyesi yapma kararı aldı. Bafetimbi Gomis'in Al Hilal'e transferi sonrasında Oumar Niasse, Anthony Modeste ve Danny Welbeck ile görüşen sarı kırmızılılar, bir de yerli golcü almak için temaslara başladı. Teknik direktör Fatih Terim, lejyoner bir santrforun yanı sıra Şampiyonlar Ligi, Türkiye Ligi ve kupayı da düşünerek forvet alternatiflerinin artırılması isteğinden vazgeçmedi.

Gomis takımdayken de golcü isteyen Terim, transferin bitimine 6 gün kala yönetime 2 santrforun birden takıma katılması gerektiğini vurguladı. Modeste ile yıllık 3 milyon Euro karşılığında anlaşan Galatasaray, Fransız golcü ile imza parası konusunda son görüşmelerini yapmaya başladı.

5 milyon Euro imza parası isteyen Modeste'nin menajerine Galatasaray yönetimi teklifini yaptı. Sarı kırmızılılar, Fransız golcüye teklif ettiği 3 yıllık kontrat süresi boyunca her sezon eşit taksitle ödenmesi kaydı ile toplam 3 milyon Euro imza parası teklif etti.