Sarı-kırmızılı futbol takımının elde ettiği Spor Toto Süper Lig şampiyonluğundan dolayı Florya Metin Oktay Tesisleri’nde yapılan kurul toplantısına, Galatasaray Kulübü Başkanı Ünal Aysal, bazı yönetim kurulu üyeleri ve birçok divan kurulu üyesi katıldı.

TERİM'E 'DİVAN BAŞARI BERATI'

Gündemin okunması ve saygı duruşunun ardından başlayan divan toplantısında ilk olarak Galatasaray’a 19'uncu şampiyonluğunu kazandıran teknik direktör Fatih Terim’e, Divan Kurulu Başkanı İrfan Aktar tarafından "Divan başarı beratı" verildi.

"TERİM, G.SARAY'DA AĞIRDIR"

"Alnımızın akıyla kazanılan bu başarıdan dolayı emeği geçenlere, ikinci başkan Ali Dürüst, yönetim kurulu üyeleri Ali Gürsoy ve Abdurrahim Albayrak’a teşekkür borçluyuz" diyen Aktar, Fatih Terim’in başarılarını anlatarak, "Hepimizin bildiği gibi taş yerinde ağırdır. Fatih Terim de yuvasında Galatasaray’da ağırdır ve bu ağırlığını da tüm futbol dünyasına gerektiği gibi hatırlatmış ve kabul ettirmiştir" şeklinde konuşarak, Terim’i kürsüye davet etti.

"ASLOLAN GALATASARAY'DIR"

Üyelerin uzun süre ayakta alkışladığı Fatih Terim, beratını almasının ardından divan üyelerine seslenerek, "Bu beratı layık olmak ve layık kalmak için alıyorum. Her zaman söylediğim gibi aslolan Galatasaraylılıktır, aslolan Galatasaray’dır" ifadelerini kullandı.
Terim, salondan ayrılırken yine divan üyeleri tarafından uzun süre alkışlandı.

ÖZTÜRK: "BAŞKANIMIZIN YANINDAYIZ"

Kulüp başkanı Ünal Aysal’ın üyelere seslenmesinin ardından söz alan ve yeni dönemde yönetimde yer almayacak olan başkan yardımcısı Adnan Öztürk, Divan başkanı İrfan Aktar’a "Geçen sene bu dönemde sevgili Ali Dürüst ağabeyimize ve Abdurrahim Albayrak kardeşimize de divan beratı verilmişti. Her halde bugün unutuldu. Bence onlara da verilseydi gayet şık olurdu" diyerek tepki gösterdi.

"G.SARAY'A GÖNÜLDEN HİZMET EDERİZ"

Divan kurulunda konuşma yapmak için Başkan Aysal’ın yeni yönetim kurulunda yer almayan Ali Dürüst, Celal Gürcan, Ali Gürsoy ve Abdurrahim Albayrak’tan vekalet aldığını ve onların adına da konuştuğunu belirten Öztürk, şunları kaydetti:

"Galatasaraylıyız ve Galatasaray’ın çocuklarıyız. İki sene beraber çalışarak başarılı dönem geçirdiğimiz başkanımıza, yeni döneminde en içten başarılar dilemenin yanı sıra başarıya giden yolda her dakika, her saat ve her gün yine yanında olduğumuzun bilinmesini isteriz. Bizim için nerede oturduğumuzun hiç önemi olmadığı gibi, hiçbir politik beklentimiz de yoktur. Tek istediğimiz ve beklentimiz, başarılı bir Galatasaray ve Galatasaraylılıktır. Eğer birileri bir yerlerde bu şekilde seçime gidildiği için camiada kırgınlık, küskünlük olacağını ve bunun için de başarısızlığın geleceğini düşünüyorsa zaman kaybetmesinler. Biz Galatasaraylılar, biriz ve tekiz. Biz kırgınlık, küslük ve yıpratıcılık bilmeyiz. Galatasaray’a gönülden hizmet ederiz."

Divanda söz alan üyelerden Hayri Kozak ise Aysal’a eski yönetim kurulu üyeleriyle beraber görevine devam etmesini teklif etti.

Divan kurulu, Florya Metin Oktay Betnano Tesisleri’nde yenilen yemeğin ardından sona erdi.

Radyospor