Terim, dün akşam Sivasspor'u 4-2 yenerek şampiyonluklarını ilan etmelerinin ardından GS TV'ye açıklamalarda bulundu. Çok mutlu olduğunu belirten Terim, "Şampiyon olmak hakikaten bambaşka bir duygu. Kaç defa olduğunuz hiç önemli değil. Rakiplerimize buradan teşekkür ediyoruz. Biz herkese saygı duyarak oynadık ama mücadelemizden hiçbir zaman vazgeçmeden başarıya ulaştık. 19. şampiyonluğumuzu herkese hayırlı olsun. En önemli payı aslan futbolcularıma veriyorum, alınlarında öpüyorum." dedi.

Galatasaray taraftarına da çok teşekkür eden tecrübeli teknik adam, "Kadıköy'de elimizi yüreğimize götürdük, bugün de devam ediyoruz. Çok güzel bir his gelişti. Sanki elimizi kalbimize götürdüğümüzde tüm Galatasaraylılarla iletişim kurduğumuzu hissediyoruz. 30 milyona yakın bir Galatasaray topluluğunu bir şekilde hissetmek gerekir. Bizim de onları çok sevdiğimizi, şampiyonluklarımızın onlara ulaşması gerektiğini biliyoruz. Bu şampiyonlukla ilgili özel bir düşüncem var. Tüm Galatasaraylıların gurur duyabileceği bir takım kurarsak bundan mutlu olacağımı belirtmiştim. Şimdi bunun gururunu yaşıyorum, bu yolda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Galatasaraylılar da 'Biz bu takımla ne kadar gurur duysak azdır' cümlesi kuruyordur." diye konuştu.

"BAŞARIYA DOYARSAK KENARA ÇEKİLİRİM"

Herkesin bir yaşam felsefi olduğunu kaydeden Fatih Terim, bu yaşam felsefesinde ise başarıya doyma lükslerinin olmadığını vurguladı. Ne zaman başarıya doyarsa o vakit kenara çekileceğinin altını çizen teknik adam, "Ama benim yapımda böyle bir şey yok, son ana kadar ciddiyet var. Geldiğimiz noktaya muhakkak şükretmeliyiz ama daha iyisini yapma hedefi bir insan için itici güçtür. Bu yüzden emek veren insanlar bir şeyler de beklemek zorundadır. Bunu ümit etmelidir. Uluslar arası maçlarda finale gelmek ve finalde kazanmak da bu noktadan çıktı. Finale gelmişken neden şampiyon olmalıyım düşüncesi bizi zaferlere götürdü." şeklinde konuştu.

Şampiyonluğun Casinomaxi ilan edilmesinin ardından soyunma odasına gitmediğini ifade eden Fatih Terim, "Soyunma odasında olmadım, futbolcuların keyif yaşaması için. Cezamdan dolayı da giremiyorum. Maç başında çok ciddi konsantre olduklarını biliyorum." dedi.

"FUTBOLCULARIMIZIN HEPSİ EN" 

Takımın enleri olarak kimleri görüyorsunuz?' sorusu üzerine Terim, şunları söyledi: "Basın organları enleri belirleyecektir ama bunu benim yapmam çok hakkaniyetli olmaz. Takımın ön planda olmasını isteyen biri olarak, bir isim söylemem diğerlerine haksızlık olur. Son noktaya kadar herkesin çok büyük katkıları olduğuna inanıyorum. Herkesin katkı vermesi işin güzelliği. Ujfalusi'nin burada olmasını çok isterdim ama sezon başlamadan üç gün önce sakatlandı. Futbolcularımızın hepsi 'en'."

"DROGBA İLE HER ŞEYİ KONUŞUYORUM"

Ligin ikinci yarısında transfer edilen ve takıma çok büyük katkılar veren Drogba için ise Terim, "Drogba herkesin onayıyla dünyanın en büyük santraforu. Her şeyi hazmetmiş, çok iyi bir karakter. Drogba'yla her şeyi konuşuyorum, ona çok güveniyorum. Antrenmanda ya da maçta onun bize katacağı çok şey var. Galatasaray ailesi önemli bir lider kazanmıştır. En az önceki takımlarında olduğu kadar burada mutlu olacaktır." ifadelerini kullandı.

Başarılı teknik adam, "Önümüzdeki senenin planlamaları şimdiden yapılıyor. Kendimizi nasıl yenileyeceğimiz de önemli. Yapabileceğimizin azamisini yapmaya çalışacağız. Güzel, keyifli bir tatili hak ettiğimiz düşüncesindeyim." dedi.

DÜNYADA YENİLMEYECEK TAKIM YOKTUR

Terim, "Sezona 10 kişi kaldığımız maçta süper kupayı alarak başladık. İki haftanın haricinde lider olduk. Genelde iyi oynadık. Yüzme havuzu gibi bir sahada oynadıktan sonra 'Daha söyleyeceğimiz sözler bitmedi' diyerek takıma olan güvenimi belirttim. Schalke ve Real Madrid'i yendik. Real Madrid maçından sonra oyuncularıma ilk defa serzenişte bulundum. 'Ben size söyledim' dedim. Sonradan haklı olmak bir şey ifade etmiyor, onlara turu geçebileceğimizi söylemiştim. Hakemler de sonuçlara tesir etti ama ilk maçtan itibaren olan çekinceler olmamalıydı. Dünyada yenilmeyecek takım, varılmayacak hedef yoktur." diye konuştu.

Fatih Terim, konuşmasını şöyle tamamladı: "3-0'lık maçında ardından ofsayttan gol yedikten sonra durumu 3-1'e getirmek herkesin harcı değildir. Kaybettikten sonra ağlamak bizde meşhurdur. Bu noktalarda kalmamız gerektiğine inanıyorum. Bu çok önemli. Burada olduğumuz süre içerisinde bize yapılan hatalar yapılmayacaktır."