Tüm kulvarlarda başarı hedefleyen Galatasaray'da teknik direktör Fatih Terim, geniş bir kadro ile yola devam etmek isterken, alternatif bölgelerde oynatabileceği oyunculardan olan Ceyhun'u bir yere bırakmayı düşünmüyor.

Galatasaray'ın İngiltere'de Shewsbury Town'ı 3-0 yendiği hazırlık maçında da Terim, Ceyhun Gülselam'ı savunmanın göbeğinde deneyerek Betmatik bunun sinyallerini verdi.

Türkiye Futbol Federasyonu'nun aldığı yabancı sınırlaması kararı nedeniyle Türk oyuncuların daha da değer kazandığı kadroda Ceyhun, hem orta saha hem de defansta oynayabilme özellikleriyle Terim için adeta bir joker konumunda.

STOPERDE DE OYNATABİLİR

Fatih Terim'in geldiği ilk sezonda bazı lig maçlarının son anlarında şans verdiği, geçen sezon ise ilk yarıda sadece Kayserispor maçının son 8 dakikasında oynattığı Ceyhun'u hep orta saha bölgesinde kullanmıştı.

Felipe Melo gibi savunmaya dönük olarak bu bölgede görev yapan Ceyhun, ligin ikinci yarısında Kayserispor adına da orta sahanın ortasında forma giydi. Ancak 25 yaşındaki oyuncu, fiziği ve top kullanma özellikleriyle savunmanın ortasında da görev yapabiliyor. Terim'in de Shewsbury maçında onu Gökhan ile savunmada oynatması, yeni sezonda Ceyhun'un farklı bölgelerde sıkça forma şansı bulacağı beklentilerini arttırdı.

Sporx