Galatasaray camiası içerisinde farklı görüşler ortaya çıkarken, bunların en ilginci de İnan Kıraç’tan geldi. 

Milliyet'e konuşan Galatasaray Eğitim Vakfı Başkanı ve sarı-kırmızılıların duayen isimlerinden Kıraç, genel kurul kararını eleştirdi. İnan Kıraç şöyle konuştu: "Rahatsızlığım vardı ama zaten Galatasaray genel kurullarına artık katılmıyorum. 83 yaşındayım Eğitim Vakfı’nda da 40. senem... Orayı da gençlere bırakmamız lazım. Dünkü tabloyu gördükten sonra küskün ve üzgünüm. Olayı mektepli mektepsize getirmek yanlıştı. Maalesef kongrede böyle bir fotoğraf verdik.”

Mustafa Cengiz ve yönetiminin başarılı olduklarını düşündüğünü dile getiren Kıraç, “Her şeyi göğüslemeye çalışmışlardı. Mustafa Cengiz ve yönetimi bundan sonra mahkemeye gitsinler, süre kazansınlar. Tekrar seçim olsun. Sezon devam ederken çok yanlış bir sürece girdik. Yanlıştan dönülmesi ve düzeltilmesi gerekir” yorumunu yaptı.

Galatasaray eski 2. Başkanı Prof. Dr. Hamdi Yasaman da kamplaşma olduğunu belirterek, “Liseyi dışlamak, gelenekleri göz ardı etmek bu sonu getirdi. Bu işi yönetim körükledi. Galatasaray başkanına yakışmayan bir üslup sergilendi. Galatasaray Lisesi’ni Fransız mektebi sanan bir zihniyetten bahsediyorum. Ben kongreye gitmedim. Gitsem ben de ibra etmezdim. Tüzükte net olarak belli. Mahkemeye değil seçime gitmeliler” dedi.