İngiliz basını, Galatasaray'ın da mücadele edeceği Şampiyonlar Ligi D Grubu'nu değerlendirirken, Arsenal'ın birinci olarak gruptan çıkacağı görüşünde birleşildi.
 
"Arsenal'ın alın yazısı grubunun birincisi olmak" başlığını atan Daily Mirror gazetesi, bahis firmalarının da Arsenal'ı favori gösterdiğini belirtti. Anderlecht'ten "Kuzey Londra'da en küçük takım" diye bahseden Daily Mirror, "Elit takımların olması gerektiği Şampiyonlar Ligi'nde Anderlecht inanılmaz şansıyla grup maçlarına kaldı" ifadesini kullandı.
 
Arsenal Teknik Direktörü Arsene Wenger'i büyük poker oyuncusu olarak tanıtan Metro gazetesi, Arsenal'ın ona güvenmekle haklı olduğunu yazarken, Arsene Wenger'in geçen sezon evinde 2-1 yenildiği Borussia Dortmund'un teknik direktörü Jurgen Klopp ile D Grubu'nda tekrar mücadele edeceğini vurguladı.
 
Daily Mail ise, Galatasaray'ın yıldız futbolcularını tanıtırken Hollandalı Wesley Sneijder'ın Dünya Kupası'nda gösterdiği performansını hala sürdürdüğünü kanıtladığını belirtirken, Roberto Mancini'nin Galatasaray'ı sadece 9 ay yönettikten sonra 2.9 milyon Sterlin para alarak terk ettiğini yazdı.
 
Arsenal için en büyük tehdidin Borussia Dortmund olduğunu yazan The Daily Telegraph, Galatasaray'ın da göz ardı edilemeyeceğine ve şu an İtalya'nın eski teknik direktörü Cesare Prandelli tarafından çalıştırıldığına dikkat çekti. The Daily Telegraph, D Grubu'ndan Arsenal ve Dormund'un tur atlayacağı tahmininde bulundu.
 
"Türk takımı Galatasaray evinde çok gürültü yapıyor, ama Arsenal geçen yıl Fenerbahçe ve Beşiktaş ziyaretleriyle başa çıktı. Arsenal biraz şansla grup birincisi olur" yorumunu yapan The Sun, Galatasaray'ın geçen sezon son 16'ya kaldığını, fakat Chelsea'ye yenilerek elendiğini hatırlattı.
 
The Times ise, D Grubu takımlarını tanıtırken Galatasaray'dan, "Gücünü İstanbul'dan alan zorlu takım" diye bahsetti.