DHA - İngiltere'nin yüksek tirajlı iki gazetesi The Sun ve Daily Mirror, Manchester City'nin eski teknik direktörü Mancini'nin yerine göreve getirilen Şili'li Pellegrini'yi kıyaslarken, kupa ve lig şampiyonlukları kazandıran Mancini'nin neden atıldığını sorguladı.

Wigan maçında bir Manchester City taraftarı "Mancini'yi geri getirin" diye bağırdı.

İngilizler Roberto Mancini'nin kıymetini yeni anladılar ve İngiltere'nin en yüksek tirajlı iki gazetesi bugünkü spor haberlerinde Manchester City'e Kupa ve Lig şampiyonlukları kazandıran  Roberto Mancini'nin geçen yıl neden atıldığını sorguladı.

"Mancini Kupa ve Lig'i kazandırdığı için atıldı. Peki şimdi Pellegrini nereye gidecek?" başlığını atan Daily Mirror, Manuel Pellegrini ve Manchester City Başkanı Khaldoon Al Mubarak'in, endişeli duygular yaşadığına dikkat çekerken Manchester City'nin Barcelona'ya Nou Camp'da elenirken rezil olmadığını belirtti. Bu arada Evinde Wigan'a yenilmesi Manchester City'i karıştırdı. Daily Mirror, Pellegrini'nin Manchester City'deki yerinin ancak Premier Lig şampiyonu olurlarsa garanti olacağı kaydedildi.

The Sun gazetesi ise "Pellegrini'ye Cehennem"  başlıklı iki sayfaya yaydığı haberde "Manchester City Mancini'yi atabildiyse, Manuel Pellegrini kesinlikle  şimdi atılmayla  karşıya  karşıya" yorumunu başlık yaptı.

İşine son vererek Roberto Mancini'ye ihanet  edildiğini yazan The Sun, Mancini'nin Manchester City'yi hortlak gibi rahatsız ettiğini yazdı.

35 yılda Manchester City'e ilk kupalarını kazandıran  birinin bir resmine bile Etihad Stadı'nda  rastlanmadığına dikkat çeken İngiliz gazetesi, Manchester City'nin yeni cesur dünyasının Şili'li teknik direktör yönetiminde parçalanmak üzere olduğunu ileri sürdü. Bu sezon Manchester City'de Mancini zamanında olduğu gibi çok iyi hücum futbolu sergilendiğine işaret eden The Sun, Mancini zamanındaki takımın defansının iyi olduğuna dikkat çekti. Bunun Mancini'nin saplantısı olduğu ve İtalyan hocanın Chelsea'de Jose Murinho'nun yaptığı gibi işi şansa bırakmadığı vurgulandı. Bu yüzden de Mancini'nin Manchester City'i yönettiği üç sezonda takımın Premier Lig'de en iyi defansa sahip takım rekorunu elde ettiği kaydedildi.

Türkiye'de ikinci durumda olan Galatasaray'da bu aynı koşulların söz konusu olduğuna değinen The Sun, Mancini'nin  Kolarov'un ileri gitmede daha iyi olduğunu gördüğünü yazdı. İngiliz gazetesi Mancini'nin Galatarasaray'daki başarılırını anlatırken Manchester City- Wigan maçında bir taraftarın "Mancini'yi geri getirin" diye bağırmasına   dikkat çekti.

The Sun gazetesinde Pellegrini ve Mancini kıyaslaması yapılırken istatistik bilgiler verildi.