Galatasaray'ın yeni transferi Aurelion Chedjou, Fransız basınına birbirinden çarpıcı açıklamalar yaptı.

Sarı-kırmızılı takıma tamamen kendi iradesiyle geldiğini söyleyen Kamerunlu stoper, "Beni Aralık ayından beri almak istiyorlardı. O zaman Lille beni bırakmasa da onlar takiplerini sürdürdü. Maçlarımı izleyip menajerimden sürekli bilgi aldılar. Bunlar benim çok hoşuma gitti. Fransa, Almanya ve İngiltere'den teklifler almama karşın Galatasaray'ı seçtim. Tercihimi eleştirenler var. Örneğin bugün Inter'den bahsediyoruz. Ama bence Galatasaray'ın Inter'den aşağı kalır yanı yok" dedi.

Sarı-kırmızılı kulüple 4 senelik sözleşme imzalayan Chedjou şöyle devam etti: "Zaten Galatasaray her yıl Avrupa Şampiyonlar Ligi'nde mücadele eden çok güçlü bir takım. Fransa'da bu kulübün Venüsbet büyüklüğü tam olarak anlaşılmıyor ama Türkiye'ye gittiğimde ben bunu gördüm. Türkiye'nin emekli futbolcu cenneti olduğu sadece bir önyargı. Taraftarların takımlarına büyük bir bağlılığı var, belki Fransa'dan bile daha iyi bir ortama sahip."

Chedjou, Galatasaray'ın genç Fransız oyuncu Lucas Digne ile ilgilendiğinin hatırlatılması üzerine ise, "Çok iyi bir oyuncu olduğunu söylemeliyim. Tabii eğer gelirse Galatasaray'da onu en yakından tanıyan ben olacağım. Bu yüzden bu konuda bir yardım istenirse bunu da yapmaya hazırım" ifadelerini kullandı.

Milliyet