Melo'nun ısrarlı bir şekilde İtalya'ya gitmek istemesinden dolayı alternatif planlar geliştiren Galatasaray, Inter'in 1 milyon avro ya da Nagatomo teklifini kabul etmeyerek Shaqiri teklifini masanın üstüne koymuştu. 
 
G.SARAY'A 16 MİLYON AVROLUK CEVAP
 
Shaqiri'yi 8 milyon avro satın alma opsiyonu ile 1 yıl kiralamak isteyen Galatasaray'a Inter'den cevap geldi. Shaqiri'yi takasta kullanmayacaklarını Galatasaray'a ileten Inter, İsviçreli oyuncunun bonservis bedelini 16 milyon avro olarak belirledi ve transfer görüşmelerini kapattı.
 
SHAQIRI YA STOKE YA DA EVERTON
 
Shaqiri içi Stoke City ile anlaşmak üzere olan Inter, Shaqiri için yapılan 14 milyon avroluk teklife önce "evet" dedi ancak kısa bir süre sonra Everton'un da resmen devreye girmesinin ardından süreci yeniden başlattı. Everton menajeri Roberto Martinez'in ısrarlı bir şekilde transfer edilmesini istediği Shaqiri için 16 milyon avroluk teklif alan Inter'ın İsviçreli oyuncu için kararını 1 hafta içerisinde vermesi bekleniyor. 
 
MANCINI KESTİ, İSVİÇRE ŞAŞKIN
 
2 Ağustos'ta Galatasaray ile Türk Telekom Arena'da hazırlık maçı yapacak olan Inter'de teknik direktör Roberto Mancini, İsviçreli oyuncuyu maç kadrosuna dahil etmedi.  İsviçre Milli Takımı hocası Petkovic de, "Inter, Shaqiri'yi neden satmak istiyor bilmiyorum. Gerçekten anlaşılır gibi değil" ifadelerini kullandı.