İrfan Can transferinin zora girmesi, Seri için Fulham’ın önceliğine satın alma opsiyonunu koyması, Galatasaray’ı orta saha transferinde yeni arayışlara yönlendirdi. Fatih Terim’in listesinde yer alan isimlerden Suat Serdar ve Kerem Demirbay ile temas kuruldu. Ancak iki futbolcunun da Galatasaray'a transferi oldukça uzak.

Bu yüzden diğer bir aday Orkun Kökçü için temas kuruldu. Feyenoord’a, Orkun’a şu an için Galatasaray’a sürekli forma verilecek bir ortam olduğu iletildi ve Euro 2020 kadrosunda yer alması için bunun bir şans olacağından bahsedildi.

Sezona iyi başlayamayan Orkun’un, Feyenoord’da beklediği kadar çok forma bulamaması yüzünden Galatasaray yönetimi bir şekilde kiralanabileceğine inanıyor.

ORKUN KÖKÇÜ KİMDİR?

29 Aralık 2000’de Hollanda’nın Haarlem şehrinde doğan Orkun, 20 yaşında. 

Groningen’de futbola başlayan Orkun Kökçü, 2014’te Feyenoord altyapısına geçti. 3 sene sonra Varkenoord adıyla bilinen Feyenoord Akademisi’nden mezun oldu ve 2018’de Feyenoord Kulübü ile profesyonel sözleşme imzaladı. Dick Advocaat’ın çalıştırdığı Feyenoord’ta kilit oyunculardan biri haline gelen Orkun, 2019-2020 sezonunda 22 maçta 2 gol, 6 asistlik performans ortaya koydu. Stili ile Xabi Alonso ve Cesc Fabregas’ı hatırlatan milli futbolcu, şimdiden Avrupa devlerinin transfer listesinde yer alıyor. Orkun Kökçü, Eredivisie'deki Hollanda kulübü Feyenoord'un orta saha oyuncusu olan Hollanda doğumlu Türk futbolcudur.Orkun Kökçü, 29 Aralık 2000 Hollanda'nın Haarlem şehrinde doğdu. Futbola Groningen altyapısında başladı.2014 yılında Feyenoord altyapısına geçen Orkun Kökçü, burada A takıma kadar yükseldi.

Kaynak: Fotospor