Kadro dışı kalan genç kaleci daha önce Galatasaray'ın transfer listesindeydi.

YENİ TAKIM ARIYOR

2025 yazına kadar kulübü ile sözleşmesi devam eden 23 yaşındaki kalecinin menajerinden, yeni takım bulması istendi.

GALATASARAY'IN GÜNDEMİNDEYDİ

Fernando Muslera'nın sakatlığı ve İsmail Çipe'nin düşük performansı sebebiyle ara transfer döneminde kaleci arayışlarına giren Galatasaray, yabancı sınırından dolayı yerli kalecilere yönelmiş ve Giresunspor'a sezon başında kiralık olarak gönderdiği Okan Kocuk'u takıma çağıramayınca İrfan Can Eğribayat'ı transfer listesine almıştı.

PENA GİDİCİ YERLİ KALECİYE DÖNÜŞ

Yerli kalecilerin, belirlediği mali yapılara uymadığını gören Cimbom, Barcelona'nın B Takımından Inaki Pena'yı kiraladı. Performansı ile beğeni toplayan İspanyol kalecinin sezon sonu Katalan kulübüne geri dönecek olması Galatasaray'ı yaz transfer döneminde tekrar kaleci arayışlarına sokabilir.

MOHAMED İLE ARASINDA GEÇENLER TRANSFERE ENGEL

Öte yandan Galatasaray'ın kaleci transferinde tekrar İrfan Can Eğribayat'a yönelmesini, Göztepe ile aralarında oynanan maçta Mostafa Mohamed ile yaşananlar engelliyor. 4 penaltının kullanıldığı karşılaşmada saha içi ve soyunma odası koridorlarında istenmeyen olaylar yaşanmış ve iki takım da PFDK'dan ceza almıştı.

TARAFTAR KAVGASI AYRILIĞI GETİRDİ

İrfan Can Eğribayat'ın son olarak Alanyaspor'a 2-0 kaybedilen maçta Göztepe taraftarı ile girdiği tartışma, Sarı-Kırmızılı kulüp ile arasında bardağı taşıran son damla oldu. Kendisine hakim olamayan 23 yaşındaki file bekçisi, tribünlere doğru yönelmiş ve güvenlik güçleri tarafından durdurulmuştu. İrfan Can'ın ayrılık kararı almasında bu olayın etkisinin büyük olduğu kaydedildi.

BU SEZONKİ PERFORMANSI

30 Haziran 1998 doğumlu başarılı file bekçisi bu sezon 32 maçta Göztepe kalesini korudu. Forma giydiği maçlarda 50 gole engel olamayan İrfan Can, 3 maçta kalesini gole kapatmayı başardı.

(Radyospor)