Galatasaray'ın Alex Telles’i Inter’e kiralamasının perde arkasında yaşananları VATAN açıklıyor... 22 yaşındaki oyuncu İtalyan basına “Hoca beni istemedi” şeklinde açıklamalar yaptı belki ama işin aslı öyle değil... 
 
Inter'in teklifinden 5 gün önce sarı-kırmızılılar, PSG ile masaya oturmuştu. Fransız ekibinin 7 milyon Euro’luk önerisine G.Saray yönetimi sıcak bakıyordu. Teknik direktör Hamza Hamzaoğlu’na bu konuda bilgi verilirken fikri de alındı. Genç hoca, “Bence satmayalım. Çünkü şu aşamada onun kalitesinde bir oyuncu bulamayız. Telles gelişime çok açık bir oyuncu. İleride büyük patlama yapabilir. 7 milyon Euro onun gibi bir oyuncunun karşılığı değil” diyerek transferi veto etti. 
 
Ancak ardından Inter, sarı-kırmızılı kulübün kapısını çaldı ve satın alma opsiyonu, bonuslar ve kiralama bedeliyle toplamda 10 milyon Euro’yu aşan bir teklifle Telles’i istedi. Yönetim, bir kez daha Hamzaoğlu’na sordu. Başarılı teknik adam bunun üzerine oyuncusunu aradı. Sambacı’dan “Gitmek istiyorum” yanıtını alınca yönetime şunları söyledi: 
 
“Telles'le konuştum. Gitmek istediğini söyledi. Bu şartlar altında kalsa da faydalı olamaz. Sezon sonunda Inter satın alma opsiyonunu kullanmayabilir. Eğer böyle olursa hem gitme konusunda hevesini almış olur hem de gelişim sağlayıp geri döner. Aksi halde kulüp zaten ciddi bir gelir elde edecek.”

Kaynak: Şampiy10