Milliyet'e bugün yayınlanan "Kara gün dostu" haberi Galatasaray camiasında büyük yankı uyandırdı. Türk Telekom Arena'nın zemininde yapılan sismik araştırmaların Fenerbahçe 2000 Derneği'nin Başkanı Gürkan Yıldırım'a ait bir şirkete verilmesi camia içinde de eleştiri konusu oldu. Konuyla ilgili Galatasaray eski 2. Başkanı Işın Çelebi, özel açıklamalarda bulundu. Madde madde eleşirilerini sıralayan eski Mali Bakanı, Galatasaray Yönetimi'ne de yüklendi.

İşte o eleştiriler:

1-  GS Yönetimi büyük hata yaparak bu stada KİLİT vurdurmaya çalışıyor.

2- Stattan yıllık 110 milyon dolar gelir elde edilmeye başlanmıştır. 3 Mayıs 2011 tarihinde devir sözleşmesi yapılmış ve GS Yönetimi hem bu parayı kullanmaya devam etmekte, hem de stadı kötülemektedir.

3- 3 yıldır stat için gerekli bakım-onarım çalışmaları yeterince yapılmamaktadır.  

4- Stada yeterli kaynak ayrılmamaktadır.

5- Oysa stadın yıllık gelirinin %5-10’unun bakım onarıma ayrılması gerekir. Yeni alınan bir arabaya bile 10-20 bin km bakımları yapılır. 

6- Bu stada gözümüz gibi bakmamız gerekirken, stat haksız yere kötülenmektedir.

7- Bu stadın temelinde toplamı 36 km olan fore kazık bulunmaktadır. Süper kolonlarda deprem sensörleri mevcuttur. Açılır-kapanır çatı konstrüksiyonunun %40’ı yapılmıştır.

8- Açılır-kapanır çatı kapakları sadece maç günleri, maçın oynandığı zaman dilimini de içerecek şekilde 3-4 saat kapanır ve çimler hiçbir şekilde etkilenmez. Çatı geri kalan saatlerde açık kalır.

9- Tüm dünya’da, tribünlerin sahaya yakın olduğu bu yüksek kalitedeki statlarda çimler etkilenir. İşte bu nedenle güneş ışığı temin eden özel sistemlerden yararlanılmaktadır. Bunun için Seyrantepe’ye de fotosentez aletleri alınmıştır. Bu aletlerin sayısı arttırılabilir.

10- Bu stadın tüm statik ve betonarme projeleri çok ciddi kuruluşlar tarafından hazırlanmıştır. İTÜ’nün ve Yıldız Teknik Üniversitesi’nin onayları vardır. Zeminde sismik araştırma yapmak, bu işi özellikle FB’li birine yaptırmak çok düşündürücüdür. Olimpiyat Stadı’nı kilitleyen zihniyet, gerçek dışı bir anlayışla Seyrantepe’yi de kilitlemeye çalışmaktadır. 

11- Hayatta en korktuğum ve çekindiğim insanlar YARIM BİLGİLİ insanların yetki sahibi olmasıdır. Allah bu arkadaşlara akıl fikir versin. 

12- GS Yönetimi ve Başkanı ile her yerde ve her şartta karşılıklı olarak, GS’ın finansal yönetimini ve stadın idaresini tartışmaya, kendilerinin istediği her platformda hazırım.