Burak Elmas ve Faruk Süren'le yakın ilişkileri bulunan Işıtan Gün, rotasına Ünal Aysal'ın şirketi Unit Group'a çevirdi.

İran'a 3,8 milyar Euro'luk enerji yatırımı bulunan Ünal Aysal, yanına Işıtan Gün'ü de alacak.

46 yaşındaki iş adamı, İran'daki projeler hakkında Ünal Aysal'a destekte bulunacak.

ÇALIŞMALAR 5 YIL ÖNCE BAŞLADI

Türkiye, Doğu Avrupa ve Orta Doğu’da enerji alanında yatırımları olan Unit Group, Amerika ve Batılı ülkelerin Rusya’ya yönelik yaptırım planlarının küresel enerji pazarında dengeleri değiştirmesiyle İran’daki projelerin yapımına başlıyor. Unit Group çok uluslu ortaklarıyla birlikte toplam kurulu gücü 5 bin 80 MW değerinde olan 4 santral inşa edecek. 5 yıl önce tüm geliştirme çalışmaları tamamlanmasına rağmen, yaptırımlar nedeniyle üretimine bugüne dek başlanamayan İran’daki 4 santral için uluslararası konsorsiyum yaklaşık 3,8 milyar Euro yatırım yapacak.

ÖZGÜR IŞITAN GÜN KİMDİR?

1975 yılında dünyaya gelen Özgür Işıtan Gün, Kadıköy Anadolu Lisesi’nin ardından 1998 yılında Boğaziçi Üniversitesi ekonomi bölümünden, 2000 yılında ise City University of New York’ta uluslararası finans master bölümünden mezun oldu. ABD’de proje geliştirme ve proje finansmanı alanlarında çalıştıktan sonra 2006 yılında Türkiye’ye dönerek enerji sektöründe yatırımları olan Met Capital Partners şirketinde yönetici olarak çalıştı.

Işıtan Gün, 2013 yılında Galatasaray Spor Kulübü’nde Stratejik Planlama ve İş Geliştirmeden sorumlu İcra Kurulu olarak görev yaptı. Daha sonra kulüpte mali işlerden de sorumlu COO olarak görev alan Gün, 2016 yılından beri Fortuna Sittard’ın başkanlığı yapmaktadır.

Sinan Engin: "Galatasaray kazanamaz, bu böyle gitmez!" Sinan Engin: "Galatasaray kazanamaz, bu böyle gitmez!"

(GsGazete)