Galatasaray'dan kiralık olarak Fransa'nın Evian takımında forma giyen Dany Nounkeu, eski takımı Granada ve ona yakın çevreleri şaşkınlık içinde bıraktı. Kamerunlu futbolcu ilk olarak sezon başında Granada'ya kiralanmış ancak yarım sezon boyunca burada sadece bir kupa maçında 45 dakika forma giyme şansı bulmuştu.
 
Granada yerel basını, 29 yaşındaki savunmacının yeni takımındaki başarılı performansıyla ilgili özel haberler yaptı. "Evian'da hem kaptan hem de skorer" başlığıyla verilen haberde Dany'nin istikrarlı bir şekilde forma giydiği ve takımın vazgeçilmezi haline geldiği, onun gelişiyle defansın toparlandığı yorumları yapıldı.
 
Nice maçında fileleri havalandırma başarısı da gösterdiği belirtilen oyuncuya kısa sürede kaptanlık pazubandının da teslim edildiğine dikkat çekildi. Kümede kalma mücadelesi veren Evian'a büyük katkısı olduğu belirtilen oyuncunun, Fransa'da haftanın en iyi 11'ine seçildiğine de vurgu yapıldı. Granada'da silik bir görüntü çizen Kamerunlu futbolcunun bu görüntüsünün, şaşkınlık verici olduğu kaydedildi.