AA - Sarı-kırmızılı kulübün bu sezon sonuna kadar olan hak edişlerini ödemek şartıyla karşılıklı olarak sözleşmesini feshettiği Riera, zaman zaman eleştirilerin hedefi olsa da Galatasaray'ın son iki sezonda elde ettiği başarılarda pay sahibi oldu. İlk sezonunda yabancı sınırlamasına takılması nedeniyle zaman zaman yedek kulübesine oturan Rieira, istikrarlı oyunuyla dikkati çekerken, ikinci sezonunda ve bu sezonun ilk yarısında ismi takımdan gönderilmek istenen oyuncular listesinin başında yer almıştı.

Riera, Galatasaray'da ikişer Spor Toto Süper Lig ve TFF Süper Kupa şampiyonluğu yaşayıp, UEFA Şampiyonlar Ligi'nde çeyrek final oynama başarısı gösterdi. İspanyol futbolcu, "Devler Ligi"nde son 16 takım arasına kalan sarı-kırmızılı ekibin gruptaki 6 maçının 5'inde de sahada yer aldı.

YÜKSEK ÜCRETİYLE GÜNDEME GELDİ

Albert Riera, Galatasaray'da Wesley Sneijder ve Didier Drogba'nın takıma katılmasına kadar en fazla kazanan oyuncular arasında yer aldı ve bu yönüyle de zaman zaman eleştirilerin hedefi oldu.

Sarı-kırmızılı kulüple yaptığı sözleşmeye göre, ilk sezonunda 2 milyon 700 bin avro, ikinci sezonunda 2 milyon 900 bin avro ve bu sezon da 3 milyon avro garanti ücret alıp, 7 bin 500 avro da maç başı geliri elde eden Riera'nın, oynadığı mevkisi itibarıyla bu kadar yüksek bir maliyete değmeyeceği savunuldu.

TERİM SOL BEKTE TERCİH ETTİ

Galatasaray'daki ilk sezonunda sağ açık olarak oynayan Riera, ikinci sezonunda takımdaki sakatlıkların ardından savunmanın soluna geçmesiyle yeniden Terim'in tercihleri arasına girdi.

Sarı-kırmızılı yönetimin takımdan ayrılmaya ikna edemediği Riera, geride kalan sezonun ilk 6 resmi maçında teknik direktör Fatih Terim'den forma alamazken, oyuncu eksikliğinden dolayı savunmanın solunda görev verilmesiyle birlikte yeniden yıldızını parlattı ve o mevkiden tecrübeli teknik adamın ilk tercihi haline geldi.

MELO İLE KAVGASI GÜNDEME OTURDU

Albert Riera'nın sarı-kırmızılı ekipte geçirdiği 2,5 sezonda en fazla gündeme oturan olay, takım arkadaşı Felipe Melo ile ettiği büyük kavga oldu.

Galatasaray'ın şampiyonluk yolunda büyük sıkıntılar yaşadığı 2011-2012 sezonunda normal sezonun bitimine kısa bir süre kala antrenmanda başlayan ve soyunma odasında devam eden Melo-Riera kavgası, spor gündeminin merkezine oturdu. Melo tarafından saldırıya uğrayan ve ülkesine giderken gözündeki büyük morlukla medyaya yansıyan Riera, daha sonra bu yaşananları unutarak takım arkadaşıyla barıştı.

Galatasaray Kulübü, kavga sonrası her iki oyuncuyu da kadro dışı bırakmasına karşın, teknik direktör Fatih Terim, Süper Final Şampiyonluk Grubu'nda yapılacak çok önemli maçlar öncesi oyuncuları affederek yeniden kadroya dahil etti.

GALATASARAY PERFORMANSI

İspanyol futbolcu, Galatasaray forması altında geçirdiği 2,5 sezonda 80 resmi karşılaşmada forma giydi.

Riera'nın sezonlara göre sarı-kırmızılı ekipteki performansı şöyle:

     Sezon    Maç    Lig   Kupa   Şam. Ligi    Gol  
  2011-2012    32    30    2          -  1  
  2012-2013    35    26  -          9    2  
  2013-2014    13     4    4          5    1  
     Toplam  80    60    6        14    4