Fenerbahçe’ye yenilerek zirve yarışında 9 puan geriye düşen Cim-Bom’da, Başkan Ünal Aysal ve yönetim kurulunun önceki gece Galatasaray Adası’nda sıcağı sıcağına gerçekleştirdiği toplantıda alınan kararlara ulaşıldı.

Maçın ardından her sonuçta bir araya gelmeyi kararlaştıran yönetimin bu zirvesinde birçok radikal karar alındı. Yönetimin yol haritası çarpıcı bilgilerle dolu.

Toplantıda futbol takımının yenilgi nedenleri de masaya yatırılırken, yönetime göre mevcut tabloda en masum isim Teknik Direktör Roberto Mancini olarak belirlendi.

Başkan Ünal Aysal ve idarecilerin, Fenerbahçe ile oluşan 9 puanlık farka karşın şampiyonluk yarışına henüz havlu atılmadığı konusunda görüş birliğine vardıkları kaydedildi. Önceki geceki gerçekleşen zirvede hem gelinen nokta, hem de bundan sonrası için önemli kararlar alındı.

İşte Ada zirvesindeki konuşmaların detayları:

1- MANCİNİ’DEN ÖNCE: Bu noktada Manciyi’ye destek geldi. Çünkü o gelmeden evvel de kayıplar vardı ve 8 puan İtalyan hoca başlamadan kaybedilmişti.

2- REAL TAHRİBATI: TT Arena’da 6-1 kaybedilen Real Madrid maçı dönüm noktası olarak görüldü. Psikolojik tahribatın bu maçla başladığı düşünülüyor. O maçın etkisinin devam ettiği toplantıda dile getirildi.

3- KONDİSYON RAPORLARI: Takımın kondisyon raporları bir gerçeği gösterdi. O da kondisyon yerlerde. Mancini ile beraber belli bir noktaya gelindi ama 60-65 dakika düzeyinde. Raporlarda bir düzelme olduğu ortada. Toplantıda kondisyon meselesi de konuşulurken, birkaç hafta daha beklemek gerektiği belirtildi.

4- HOCA TANIMIYOR: Yönetime göre Mancini henüz takımı tanımıyor. Bütün oyuncuları değerlendirmeye aldı. Burak ve Drogba’nın ileri ikilide birbirlerine engel olması yüzünden Burak kanada çekildi. Ceyhun fizik gücü yüzünden şans buldu. Bu denemeler devam edecek. Çünkü yönetime göre bu bir tanıma evresi.

5- KONTENJAN SORUNU: Yabancı kısıtlaması yüzünden her hafta 4 lejyoner tribüne çıkıyor. İlk haftadan beri bunun sancıları çekildi. Ada toplantısında bu durumun yarattığı olumsuz etkiler üzerinde duruldu.

6- MUSLERA-SNEIJDER: Zirvede teknik değerlendirmeler de yapıldı. Muslera ve Sneijder’in kaybedilen iki maçta da oynamadığı belirtildi. Muslera’nın takıma ve özellikle savunmaya güven verdiği kaydedildi. Eray’a güvenemeyen defansın ve beklerin hücuma çıkamadığı savunuldu.

7- ARIBOĞAN FLORYA’YA: Futbol takımı ile yönetim arasında köprü olacak ve Florya’daki sorunları çözebilecek bir ismin göreve getirilmesi karara alındı. Bu kişinin İcra Kurulu Başkanı Lutfi Arıboğan olmasına karar verildi. Arıboğan mesaisinin önemli bir bölümünü bundan sonra Florya’da geçirecek.

8- KOLAROV VE HAKAN: Mancini’nin isteği doğrultusunda sol bek, kanat ve iki yönlü oynayabilen bir orta saha transferi yapılacak. Hamburg forması giyen Hakan Çalhanoğlu ile Mancini’nin M.City’den öğrencisi olan Sırp sol bek Kolarov’un liste başı olduğu belirtildi.

9 - YOL VERİLECEK: Şans bulamayan futbolcular ya kiralanacak ya da satılacak. Bunun için de görüşmelere başlanması kararlaştırıldı.

"YENİ DEĞİL"

Kritik zirvede maç öncesi yapılan toplantılar konusunda Başkan Ünal Aysal’a yönelik eleştiriler haksız ve acımasız bulundu. Çünkü Aysal bu konuşmaları Fatih Terim zamanında da yapıyor ve hatta maçlar öncesi takımın önemli isimleri ile görüşüyordu.

Milliyet