Chedjou’nun Afrika Uluslar Kupası için ülkesinin milli takımına gitmesinin ardından transfer yapmakta zorlanan sarı-kırmızılıların imdadına Hakan Balta yetişti. Takımda düşünmediği Gökhan Zan’ın yanı sıra kadroda Koray gibi genç bir stoperi barındıran G.Saray’da teknik direktör Hamzaoğlu, milli futbolcuyla özel bir görüşme yaparak ‘hazır ol’ talimatını verdi. Mancini ve Prandelli dönemlerinde de yaşanan stoper sıkıntılarında açığı kapatan Hakan Balta, teknik direktör Hamza Hamzaoğlu’nun da kurtuluş reçetesi olacak.

SAVUNMA EN RİSKLİ BÖLGE
Ancak Galatasaray Teknik Direktörü, stoper transferini olmazsa olmaz olarak görüyor. Akhisar Belediyesporlu Uğur Demirok’un Trabzonspor’u tercih etmesi sonrası alternatiflere yönelen sarı-kırmızılılarda, listedeki en ciddi aday olan Sivassporlu Ümit Kurt için temaslar sürüyor.
Semih Kaya’nın kalça kemiğindeki müzmin sakatlığı, Koray’ın genç ve tecrübesiz olması, G.Saray’ı stoper transferine zorunlu kılıyor. Olası sakatlıklar ve kart ceza ihtimalini de düşünen genç teknik adam, şampiyonluk yolunda stoperde alternatifli bir kadro istiyor.