TFF’nin yabancı kararı yüzünden Carlinhos-Farfan transferlerini askıya alan yönetim, kampa sadece Chedjou ile Erman’ı yetiştirebildi. Umut son gün takıma katılarak Notts County maçında oynayabildi. Kampın bittiği gün ise Melo Orlando’daki tatilini bitirerek İstanbul’a doğru yola çıktığını instagram hesabından duyurdu.

Fatih Terim için İngiltere kampının ayrı bir önemi vardı. TFF’nin 6+0+4 şeklindeki kararından sarı-kırmızılı camia adına şüphesiz en çok etkilenen isim Terim’di. Elindeki 10 yabancının ligde sadece 6’sını kullanabilecek ve tribünde oturacak 4’ünü Şampiyonlar Ligi’ne motive etmeye çalışacak.

Fatih Hoca İngiltere kampında bütün sezon çok ihtiyacı olduğu yerli oyuncuların üstüne titredi. Sarı-kırmızılılar oynadığı iki hazırlık maçına da yerli ağırlıklı bir takımla çıktı.

Kalede Muslera’nın yokluğunda Eray ön planda ama Aykut Erçetin de deneyimiyle hazır kıta!

Sağ bekte yeri garanti olan Eboue idmanlarda gergindi, hazırlık maçında istekliydi. Kaptan Sabri, Eboue’nin yedeği olacak ve orta sahada joker gibi kullanılacak.

Semih Kaya’nın yokluğunda stoperde Gökhan-Dany, Chedjou-Dany ikilisi görev yaptı. Ceyhun ve Hakan Balta da zaman zaman tandeme geçti. Chedjou birkaç hazırlık maçından sonra takıma iyice ısınır.

Sol beke gelince… Hakan Balta yine kötü bir başlangıç yaptı. Riera’nın yeri garanti.

Orta sahada Melo’nun yokluğu hissedildi. Bu sezon yerli oyunculara çok iş düşeceğini bilen Fatih Terim, Yekta-Engin-Emre ile baklava dilimli sistemi denedi.

Yeni transfer Erman kampa tutuk başladı. Kısa sürede açıklarını kapamalı.

‘Atom karınca’ Emre Çolak çok çalıştı. Hocası ile konuşmuş, kafası rahat ve bu durum Fenomenbet futboluna da olumlu olarak yansıyor. Emre formunu korursa orta sahadaki boşlukları doldurur.

Hamit’in ameliyat olduğu belinden sıkıntıları devam ediyor. Galatasaray’ın ona ihtiyacı var.

Amrabat’ı farklı mevkilerde izleyebiliriz. Sol kanat dolu, forvet olarak sahaya çıkarsa kimse şaşırmasın!

Wesley Sneijder çok istekli. Maç eksiğini kapatyor. Antrenmanlarda azimli.

Drogba genç futbolcular kadar Scott Piri’nin istediği hareketleri yapıyor, hiç kaytarmıyor. Tam bir profesyonel.

Burak’ı kampta biraz gergin buldum. Yaz aylarındaki transfer dedikoduları belli ki baskı yaratmış. Ama gollerine devam ediyor…

Son söz de Selçuk’a… 2 sezondur yaşanan şampiyonlukta katkısı büyük. Ancak kaptanın serbest vuruşlarla ilgili hem Drogba hem de Sneijder ile acil görüşmesi gerek. Hangi bölgeden kimin etkili vuruş yaptığı belirlenmeli. İşler iyi giderse bunlar görülmez. Ama kötü giderse dağ fare doğurur!

AMK