Geçen sezon İngiltere'nin Manchester United takımını çalıştıran ancak bekleneni veremediği için sezon tamamlanmadan görevine son verilen Moyes, Katar'da yaptığı bir dizi görüşmenin ardından öğle saatlerinde İstanbul'a geldi. 

Ünal Aysal'ın özel aracıyla Kuruçeşme'deki Hotel Les Ottomans'a geçen Moyes, burada önce Galatasaray Futbol Takımı İdari Menajeri Cenk Ergün ile yaklaşık 1 saatlik görüşme yaptı.

Zirvenin ardından NTV Spor'a açıklama yapan Başkan Ünal Aysal, İskoç teknik direktörle sözleşme imzalamalarının söz konusu olmadığını söyledi. Ancak toplantıda Moyes'un yıllık ücreti bile ele alındı.

Roberto Mancini'nin ayrılmasından sonra teknik direktör arayışına başlayan Galatasaray, son olarak David Moyes ile masaya oturdu. Geçtiğimiz sezon Manchester United'ı çalıştıran ancak alınan başarısız sonuçların ardından lig bitmeden görevine son verilen İskoç teknik adam İstanbul'a geldi.

Katar'dan Manchester'e dönerken İstanbul'a geldiği belirtilen Moyes'u havaalanından Galatasaray İdari Menajeri Cenk Ergün karşıladı. İkili buradan Başkan Ünal Aysal'ın sahip olduğu otele geçti. Galatasaray Kulübü Başkan Ünal Aysal da İcra Kurulu Başkanı Lutfi Arıboğan ile birlikte denizyoluyla otele geldi. 4 isim burada yaklaşık 1 saat süren bir görüşme yaptı.

"ACELEMİZ YOK"

Başkanı Aysal görüşmenin ardından NTV Spor'a yaptığı açıklamada toplantılarında kontrat konusunun masaya gelmediğini söyledi. Aysal, "Moyes misafirimiz. İstanbul'u gezecek ve İngiltere'ye dönecek. Şu anda kendisiyle sözleşme imzalamamız söz konusu değil. Şu an Moyes'u düşünmüyoruz. Acelemiz yok, onun da acelesi yok. Bizim önceliğimiz alman teknik adamlar. Görüştüğümüz Alman hocalarla anlaşamazsak, Moyes alternatif olabilir. Kendisi deneyimli bir teknik adam" ifadesini kullandı.

MADDİ OLANAKLAR MASAYA YATIRILDI

Aysal'ın bu açıklamasına rağmen zirvede kulübün transfer bütçesi, kadro yapısı ve hatta Moyes'un yıllık ücreti de görüşüldüğü öğrenildi. Moyes ile yaklaşık bir haftadır temasta olan Galatasaraylılar, İskoç teknik adama UEFA'nın Finansal Fair Play kriterlerine göre hareket edeceği için yıllık ücret konusunda yüksek rakamlar sunamayacaklarını iletti.

İskoç teknik adama başarı bonuslarıyla birlikte fazla 2.5 milyon euro verilebileceği söylendi. Önceliğinin iyi bir proje olduğunu belirten Moyes, Galatasaray'ın kadrosundaki birçok ismi tanıdığını ifade edip birkaç takviye ile Şampiyonlar Ligi'nde başarının yakalabileceğini dile getirdi. Bu görüşler sonrası Başkan Aysal'ın toplantıdan olumlu düşüncelerle ayrıldığı belirtildi.

Galatasaray'ın önceliği Joachim Löw ve Jurgen Klinsmann olsa da Moyes ile yapılan olumlu görüşmenin Aysal'da gelecek adına iyi bir izlenim bıraktığı bildirildi.