Son maçta 3-1 kazanılan Gaziantepspor maçının ardından sonra bile dikkat çektiği “savunma sorunu” istatistikler tarafından da açıkça ortaya konuyor.

Takımımızın ligde rakip fileleri 43 golle (2.26 ortalama) en fazla havalandıran takım olurken, lider Fenerbahçe’nin attığı gol sayısı ise 32... Ancak iş savunmaya gelince tablo değişiyor, ibre Fenerbahçe’yi gösteriyor.

Galatasaray ligde 18 maçta 27 (1.5 ortalama) gol kalesinde görürken, Fenerbahçe ise sadece 14 (0.77 ortalama) kez rakiplerine fırsat verdi. Beşiktaş ise 2 maç eksiğiyle 41 gol atarken, kalesinde 18 gol gördü. Beşiktaş’ın attığı golün ortalaması 2.41 olurken, yediği gol ise 1.05...

Motivasyon düşüklüğü 

Kupa maçları da dahil olduğunda Galatasaray’ın gol ortalaması biraz daha yükselerek 2.34 olurken, yediği gol oranı ise 1.30’a düşüyor.

Teknik direktör Mustafa Denizli’nin de gündeminde ilk sırayı savunma zaafiyeti alırken, tecrübeli çalıştırıcı kafasını bu sorunu halletmek için yoruyor. Tecrübeli hocanın bu konuyla ilgili özel çalışmalara ağırlık vereceği ifade edildi.

Özelikle geriye dönüşlerde sorun yaşanmamasını isteyen Denizli’nin maç içerisinde oluşan konsantrasyon kaybının da yenilen gollerde etkili olduğu üzerinde durduğu belirtildi.