Mbaye Diagne, Kasımpaşa formasıyla ilk yarıda tam 20 gol atarak herkesin dikkâtini üzerine topladı. Kasımpaşa onu, ne pahasına olursa olsun, sezon sonuna kadar satmama kararı almıştı; peki ne oldu da gidişine sıcak bakmaya başladı...

İşte Ajansspor'un ulaştığı ilginç detay:

Senegalli oyuncu hiç kuşku yok ki ara dönemin en flaş transfer hamlesi oldu. 
Galatasaray'a transferinin sadece saatlerle ölçüldüğü golcü oyuncu, Alanyaspor ile yapılan kupa maçında rakip takım stoperi Tzavellas'a tükürdüğü gerekçesiyle kırmızı kart görmüş ardından da 4 maçla cezalandırılmıştı.

Kasımpaşa yönetiminin Tahkim Kurulu'nda cezanın kaldırılması için video ve fotograf destekli görsel bir savunma yaptığı, hatta futbolcuların da katılımıyla yüz yüze bir toplantı talep ettiği ortaya çıktı. Yapılan savunmada Tahkim Kurulu üyeleri Kasımpaşa'nın belgeli savunmasını tatmin edici bulmasına karşın kararı değiştirmedi. 

İki oyuncu arasında ne yaşandı?

Pekii Mbaye Diagne ile Georgios Tzavellas arasında tam olarak ne yaşandı?

Kasımpaşalı yetkililere göre Yunan futbolcu, Diagne'ye çok ağır tahriklerde bulundu.
İkili pozisyonlarda rakibini sürekli biçimde kızdırmaya çalışan Tzavellas, Diagne'nin yerde kaldığı bir anda, "Yatma, seni Annene söyleyeceğim diyor" Kasımpaşalı yöneticilerin iddiasına göre benzer, hatta daha ağır sözler, son dakikalarda da oluyor. Bu defa Tzavellas, Diagne'ye telefon işareti yaparak "Anneni arayacağım konuşacağım, istersen karını ve kızkardeşini de gönder" diyor. Bunun üzerine çok sinirlenen Diagne yere doğru tükürüyor ve tükürüklerin bir kısmı Yunan oyuncunun eline geliyor. Kasımpaşa'ya göre Diagne rakip oyuncunun yüzüne tükürmüyor. Ama Tzavellas sanki yüzüne tükürülmüş gibi elini yüzüne götürüyor.

Kasımpaşa'da futboldan sorumlu yetkililer, mentörlerin Digane'ye "Rakipler seni tahrik edecekler. Seni attırmak için türlü tahriklerde bulunacaklar. Derin nefes al, kalabalıktan çık ve boş alanda yere tükür. Bu seni rahatlatacaktır" diye telkinde bulunduğunu söylüyorlar. Diagne'nin bu telkinler doğrultusunda yere tükürdüğünü savunuyorlar. 

İŞTE GALATASARAY'A GETİREN O OLAY

Tüm bu olayların transferi ilgilendiren tarafı ise Kasımpaşa'nın Diagne'ye artık ligde rahat top oynatmayacaklarına inanmasından kaynaklanıyor. 

Başakşehir maçındaki hakem hatalarına da çok öfkelenen Kasımpaşa, ön plana çıkan oyuncularına yönelik bundan böyle daha çok tahrik olacağını ve takımın üst sıralarda kalmasının engelleneceğini düşündüğü için piyasa değerini bir hayli arttıran Diagne'yi satmanın daha doğru bir karar olduğuna kanaat getirdi; bu nedenle, sezon sonuna kadar Diagne'yi satmama fikrini revize ederek, Galatasaray ile görüşme kararı aldı ve kulüpler düzeyinde anlaşma sağlandı.