Olayı izleyen herkes, Terim’in Konya maçı ile ilgili bir şeyler söylediği kanaatindeydi. Oysa ki gerçek başkaydı..

ASIL KONU ANKARAGÜCÜ- F.BAHÇE

Hürriyet Spor Servisi'nden Adil Demirçubuk'un haberine göre; G.Saray Teknik Direktörü, tahminlerin aksine Konya maçını değil, 27. haftadaki A.Gücü-F.Bahçe karşılaşmasındaki Dirar-Pinto mücadelesini sordu. Dirar o pozisyonda sarı kart görseydi bir sonraki hafta G.Saray derbisinde oynamayacaktı.

Terim’in Kalkavan’a, ligin 27. haftasında yönettiği A.Gücü-F.Bahçe maçını hatırlatarak, “Bakın, temsilci de burada. Size hakaret etmiyorum, küfür etmiyorum, bir tek soru soracağım. "...A.Gücü-F.Bahçe maçında Dirar’a neden sarı kart göstermedin?” dediği öğrenildi.

SARI KART GÖRMEMİŞTİ...

Terim’in dikkat çektiği pozisyon Dirar ile Pinto arasında yaşanmış, Kalkavan, rakibinin ayağına basan F.Bahçeli oyuncuya sarı kart göstermediği için eleştirilmişti. Dirar kart görseydi cezalı duruma düşecek ve bir sonraki hafta 1-1 biten G.Saray derbisinde oynamayacaktı.

KONUŞMAK İSTEMEMİŞTİ...

Fatih Terim Konya maçının ardından hakem Mete Kalkavan'la ilgili soruya şu cevabı vermişti: "Bu konuda konuşmak istemiyorum. Başladım mı duramam. Takımımın da bana ihtiyacı var. Cevap vermezsem alınmayın. Başka zaman konuşuruz. Bir şey söylemiyorum. Çünkü duramıyorum. Onun için mazur görün beni. Kimseyi derbi öncesi rahatsız etmeyelim. Konuşulacak her şeyi futbol ailesi olarak konuşuruz. Konuşacağız tabii ki ancak şimdi değil."