21. şampiyonluğunu kutlayan Galatasaray'da gözler Şampiyonlar Ligi'ne çevrildi. Gerek zaferin ilan edildiği Göztepe maçı sonrası, gerek kutlamalar sırasında Şampiyonlar Ligi hayalinin hep kafasında olduğunu söyleyen Fatih Terim “Tak tak! Bilin bakalım kim geldi?” şeklinde tweet de atmıştı.

Sarı-kırmızılı takımda 7. lig zaferini kutlayan deneyimli teknik adam “Hiçbir şeyin garantisi yok ama bu bizim istediğimizi değiştirmez. Bir sonraki vizyonu işaret etmekten hiç korkmadık” diyerek işe adeta yeni başladığını ve asıl hedefinin Devler Ligi olduğunu şöyle ifade etti:

“Hiç sıkıntımız yok. İçerideki her kupaya talibiz ama dışarıda o son Real Madrid maçını hiçbirimiz unutamadık. İnanıyorum ki onu da yapacağız. Seyircinin gurur duyacağı bir takım çıkarmak yeter. Rakipler Şampiyonlar Ligi'nde bambaşka yerlerdeler belki. Makas çok açılmış olabilir ama yakalamak  da Galatasaray'ın işi olmalı. Bu hayali hep kuruyorum kafamda.”

Fatih Terim, 28 Eylül 2013'te 1-1 biten Rizespor lig maçı sonrası Galatasaray ile yollarını ayırmış, koltuğa geçici olarak Taffarel oturduktan sonra Roberto Mancini göreve gelmişti.

‘İmparator' lakaplı hocanın son Şampiyonlar Ligi maçı ise Galatasaray'ın 17 Eylül 2013'te evinde 6-1 kaybettiği Real Madrid mücadelesiydi. Drogba ve Sneijder'lı Cimbom bu mağlubiyetinardından toparlanmış, kötü hava koşulları nedeniyle 1 gün sonra tamamlanan maçta Juventus'u 1-0 mağlup ederek İtalyan devini geride bırakmış, Real Madrid'in ardından ikinci olarak son 16 vizesi almıştı.

Sarı- kırmızılılar, bu turda Chelsea'ye 0-2 ve 1-1'lik sonuçlarla elenmişti. Terim, 6-1'lik Real Madrid maçına gönderme yaparak yeni sezonda hedef büyüttüğünü göstermiş oldu.

TERİM’LE RÜZGAR TERSİNE DÖNDÜ

Cimbom’da inişli çıkışlı bir kariyer yaşayan, Terim geldikten sonra takımın dinamosu olan Ryan Donk, şampiyonluğa farklı seviniyor.

Hollandalı orta saha oyuncusu “Mustafa Denizli dönemi kısa sürdü. Adaptasyon süreci geçirmedim. Tudor ise kendi tarzı bir oyuncum olmadığımı söyledi. Ben yine de çalışmalarımı bırakmadım. Fatih hoca geldikten sonra bana o inancı verdi. Ben de en iyi Donk'u göstermeye çalıştım. Bana inandı ve güvendi, rüzgâr tersine döndü. Kontratım bitiyor. Oturup konuşacağız. Gönlüm kalmaktan yana” diye konuştu.