Geçen yıl Ekim ayında Fenerbahçe Basketbol takımı kafilesindeki bazı isimlerin testlerinin pozitif olmasına rağmen ülkeye girişlerine izin verdiği için başı dertte olan Yunanistan Sivil Koruma ve Kriz Yönetimi Bakan Yardımcısı Nikos Hardalias, Galatasaray’a gösterilen muamelenin sorumluluğunu üstlendi.

Hardalias konuyla ilgili bir tavır alarak şunları söyledi:

"Yunanistan’da Halk Sağlığı konularında indirim yoktur. Yasaların uygulanması kaçınılmazdır. İnsan haklarına ülke halkı için olduğu kadar ziyaretçileri için de tamamen saygı duyulmaktadır. Olimpiakos ve Galatasaray takımları arasında oynanacak hazırlık maçı, ülkemize giriş protokolü onaylanmış uluslararası bir etkinlik kapsamında gerçekleşmiyor. Bu nedenle, Galatasaray misyonunun girişi için JM 2978 / τ.Β '7-7-2021'de belirlenen kurallar uygulanacak. 3’üncü maddenin 5’nci paragrafına göre Yunanistan'a seyahat eden tüm yolcuların, uyruk ve ülkeye giriş şekli, PCR yöntemiyle numune alma laboratuvar testine veya bir sağlık algoritması temelinde koronavirüs antijeni Covid-19'un hızlı tespiti (hızlı test) kullanılarak teste tabidir.

Galatasaray örneğinde, PLF'nin kare kodu, gelen herkes için zorunlu bir hızlı test yapılmalı. Sivil Koruma, Türk misyonunun beklentilerden zarar görmemesi için ek mürettebat olması için mekanizmasını harekete geçirdi. Ancak mevcut Yunan mevzuatı hükümleri uyarınca hızlı bir testten geçmeyi reddettiler. Reddetmeleri üzerine benim emrimle misyon üyelerinin ülkemize girmesine izin verilmedi. Yunanistan'da ve özellikle Sivil Korumanın kontrol işlemlerinde Halk Sağlığı konularında indirim yapılmamakta ve yasaların uygulanması kaçınılmazdır. Avrupa Birliği üyesi Yunanistan'da insan haklarına ülke halkı için olduğu kadar ziyaretçileri için de tamamen saygı duyulmaktadır." dedi.

(Fotomaç)