G.Saray'ın 1-1 berabere kalarak 2 puan kaybettiği Atiker Konyaspor maçının 88. dakikasında çalınan ve Türkiye gündemine oturan tartışmalı penaltı ile ilgili yeni detaylar ortaya çıktı. sporx'e göre Serdar Aziz'in, Skubic'e yaptığı müdahaleyi yeniden izleme gereği duymayarak penaltı noktasınagiden orta hakem Hüseyin Göçek ile Video Asistan Hakem (VAR) Halis Özkahya arasındageçen diyaloglara ulaşıldı

İŞTE İKİLİ ARASINDA PENALTI KARARI SIRASINDA YAPILAN GÖRÜŞME
HALİS ÖZKAHYA: Hocam ne gördün?
HÜSEYİN GÖÇEK: Serdar Aziz hızlıca gelip baldırıyla rakibinin (Skubic) ayağının altına temas ediyor.
HALİS ÖZKAHYA: Bakıyorum hocam (O sırada VAR ve AVAR farklı kamera görüntülerini inceledi).
HÜSEYİN GÖÇEK: Hızlı ve sert olduğu için rakibini bozuyor.
HALİS ÖZKAHYA: Tamam hocam, devam edebilirsin.
HÜSEYİN GÖÇEK: Tamam.
HALİS ÖZKAHYA: İhraçta ne var? (Serdar Aziz'in kırmızı kartını kast ediyor)
HÜSEYİN GÖÇEK: Karardan sonra topu sertçe üzerime attı.

Hüseyin Göçek bu sezon 11 maçta VAR olarak yer alırken, 8 kez de lig maçında düdük çaldı.

AVRUPA BASINI: G.SARAY SOYULDU!
G.Saray maçındaki penaltı Avrupa'da da gündem oldu. Hollanda basınından VoetbalZone, "Serdar Aziz kusursuz bir müdahale ile topu aldı. Galatasaray bu maçtan sonra soyulmuş hissedecek" diye yazdı. Maçı Fransızca anlatan Fransız beinSports kanalı spikeri ise, "Türkiye'de kurallar farklı olmalı" yorumunu yaptı.

2 KEZ TOPU ATTI
Hakem Hüseyin Göçek'in penaltı kararı sonrası kırmızı kart gösterdiği Serdar Aziz hakkındaki raporunda, "2 kez topu üzerime attı" diye yazdığı öğrenildi. Serdar, gelecek hafta Beşiktaş derbisinde cezalı duruma düştü.

GECE 3'E KADAR FLORYA'DA
Cezası nedeniyle Konya maçını Türk Telekom Stadı'ndaki locasında takip eden Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, 1-1'lik beraberliğe en çok üzülen isimdi. Penaltı kararına çok sinirlenen ve evine dönmeyerek Florya'nın yolunu tutan İmparator'un, gece 3'e kadar tesiste mesai verdiği öğrenildi. Konyaspor maçını tekrar izleyerek analizini yapan tecrübeli çalıştırıcı, yardımcılarıyla birlikte durum değerlendirmesinde bulundu.


Halis Özkahya, bu sezon 10 maçta VAR olarak bulunurken, 8 lig maçında ise çimlerde yer aldı.

BİR GÖRÜŞ 

AHMET ÇAKAR

AKLIMA KÖTÜ ŞEYLER GELİYOR


 Hüseyin Göçek ve VAR hakemi Halis Özkahya'nın arasındaki diyalog gündeme düştü. Siz bu konuşmayı nasıl değerlendiriyorsunuz? 
Eğer sızdırılan konuşmalar doğruysa olay çok vahim… Aslında beni aralarında ne tür konuşmalar geçtiği de fazla ilgilendirmiyor. Ortada çok vahim, skandal ötesi bir durum var. Pozisyon kesinlikle penaltı değil. Bunun penaltı olmadığını söyleyebilmek için eski hakem ya da eski futbolcu olmak gerekmiyor, bir sporsever bile olaya baktığında Serdar Aziz'in topa atladığını ve topa temas ettiğini görüyor. Korkunç olan şu; VAR hakemi hangi nedenle Hüseyin Göçek'e "Tekrar seyret" demedi. VAR hakemi şüphede olsa bunu diyecekti ama demedi, diyemedi. İşte burada aklıma kötü şeyler ve entrikalar geliyor. Zira eğer bir VAR hakemi bu pozisyonu seyrettiremiyorsa ya o kişi hakem değildir ya da işin içinde başka işler vardır.