Şampiyonlar Ligi sevdası, Ndiaye’nin yaşadığı hayal kırıklığı ve Terim’in güveni Rodrigues’in yaşadığı patlamada etkili oldu…

Rodrigues'e Şubat ayından itibaren teklifler gelmeye başladı. Haziran ayında Dünya Kupasından önce zirve yaptı. Bahsedildiği gibi bu teklifler hiç 20 milyon euro’yu bulmadı ama 12 milyon euro’lara kadar vurduğu oldu.

Özellikle Newcastle’ın teklifi düşünüldü. Rodrigues’in fikri alındı. Hollandalı ilk andan itibaren, “Şampiyonlar Ligini istiyorum” diye inat etti. Tam da bu dönemde, Swansea’nin yaşadığı hayal kırıklığı, Ndiaye’nin G.Saray’a dönmek  için Terim’e ağlaması, Rodrigues’in “gitmiyorum” demesine neden oldu.

Menajerinin yaptığı, “ya zam yapın ya da satın” sözlerine bile tepki gösterdi. “Zam olmasa da kalacağım” dedi. Hintli menajerine yol verdi. Terim’in kalbini kazandı. Zammı kaptı. Takımda kaldı.

İLGİNÇ RUSYA HİKAYESİ

Rodrigues’le ilgili Ruslar ilginç bir detayı ortaya çıkardı. 2015-16 sezonunda Hollandalı oyuncu Lokomotif’in gündemine geldi. Rus ekibi Rodrigues’i yetersiz olduğu için almadı. Devre arasında Slovenya’nın Olimpija takımından Henty’yi 5 milyon euro ödeyerek transfer etti. Rodrigues ise 250 bin euro’ya Elche’den PAOK’a transfer oldu. Rodrigues o günden sonra hep üstüne koyarken, Henty ise sürekli düşüş yaşadı.

(Fotospor)