Galatasaray, "Artık yeter" diyerek Saracoğlu’ndaki galibiyet hasretini dindirmek istiyor... İşte 5 maddede Aslan'ın derbi için en önemli avantajı...

Türk futbolunun en büyük klasiği öncesi Galatasaray'ı mercek altına aldık. İşte Aslan'ın derbide en önemli 5 avantajı...

NEDEN G.SARAY?

1-) OYUN KALİTESİ ARTTI 
Son 4 sezonda 3 şampiyonluk yaşayan Cimbom, sezon başında takım kimliğini yitirmiş gibiydi. Ancak iyi sonuçlar geldikçe hem takım kenetlendi hem oyun kalitesi arttı. Hamza Hamzoğlu’nun üzerindeki baskıyı atması da bir diğer ‘artı’ oldu.

2-) POLDİ AYAĞA KALKTI 
Ligde son 4 maçı kazanan, Benfica zaferiyle yelkenlerini dolduran G.Saray’da Podolski parıl parıl parlıyor. Son haftaların formda isminin golleri ve Sneijder’ın morali umut veriyor.



3-) CHEDJOU İLAÇ OLDU 
Galatasaray adına son maçlarda en büyük kazanım, savunmanın toparlanması oldu. Bu tablonun mimarı olarak da Aurelien Chedjou öne çıktı. Kamerunlu sakatlıktan dönüşüyle hem defansı toparladı, bununla da yetinmeyip hücumda önemli rol oynamaya başladı.

4-) 'MELOSUZLUĞA’ ALIŞTI 
Ligin başlamasına kısa bir süre kala Felipe Melo’nun satılması, G.Saray’da büyük bir boşluk doğurmuştu. Rodriguez’den vazgeçen Hamza Hamzaoğlu, çözümü Bilal-Selçuk ikilisinde aradı. Takım ilk başlarda çok zorlandı, ancak zamanla ‘Melosuzluğa’ alıştı, rayına oturdu.




5-) 'FAVORİ' ÖZGÜVENİ 
Sezon başında eleştiri oklarının hedefi olan, en küçük hatada taraftarınca bile ıslıklanan G.Saray, üst üste galibiyetlerle üzerindeki kara bulutları dağıttı. Sarı-Kırmızılılar, uzun bir aradan sonra ‘favori’ olarak gösterilmenin özgüveniyle Kadıköy’e gidecek.