Alman basını, Galatasaray ile hiçbir resmi maça çıkamadan Stuttgart'a transfer olan Kevin Grosskreutz'un fiziksel durumunun sanılandan kötü olduğunu yazdı.

Sportbild’in son sayısında “Grosskreutz gerçekleri” başlıklı sayfada Galatasaray günleri anlatılan Grosskreutz’un fiziksel durumunun sanılandan çok daha kötü olduğunun altı çizildi.
 
Haberde “Kevin Grosskreutz, Galatasaray’ın Florya Metin Oktay Tesisleri’nde çok nadir görülen bir misafirdi. Evrak eksikliği nedeniyle transferi zamanında tamamlanamayan Grosskreutz, sezonun ilk yarısında resmi maça çıkamadı. Katılmadığı idman sayısı da bilinenden çok daha fazla çünkü çok az antrenman medyaya açık olarak gerçekleştiriliyor. Bu nedenle, Grosskreutz’un sadece Ekim’deki milli maç arasında takımla ful çalıştığı gerçeği bilinmiyordu. Toplamda takımla beraber yaptığı antrenman sayısı bir düzineyi bulmayan 27 yaşındaki futbolcu, özellikle Şampiyonlar Ligi haftalarında hiç ortalarda yoktu. Eski teknik direktör Hamza Hamzaoğlu, Grosskreutz’un haftada bir-iki antrenmana çıkmasını, haftasonlarını uzatarak ailesinin yanında geçirmesini kabul etmişti. Ama futbolcu ailevi sebepler öne sürerek Almanya’da kalış sürelerini olabildiğince uzattı. Buna karşı çıkmayan Galatasaray’a ve yetkililerine de ne kadar müteşekkir olduğunu hala dile getiriyor. Yaklaşık 7 ay takımla doğru dürüst çalışmayan Grosskreutz, Stuttgart’ın kümede kalma savaşına hazır mı? Stuttgart Teknik Direktörü Jürgen Krammy, Grosskreutz’un fiziksel yetersizliğini hemen gördü. Antalyaspor ile oynanan hazırlık maçında ilk devre sonunda oyundan aldı. Bochum’a karşı da sadece ikinci yarıda sahaya sürdü” ifadeleri kullanıldı.
 
Grosskreutz’un “Maç ritmimi bulmam gerek. 23 Ocak’taki ilk maçta takımın yanında olabilmek için çok sıkı çalışmalıyım. Çok sıkı çalışmalıyım” sözlerine yer verildi.
 
Ntvspor