Galatasaray’da başkan Dursun Özbek, ‘Aziz Yıldırım modelini’ uygulamaya soktu. Yönetim kurulu üyesi Cüneyt Tanman’ın futbolun sorumluluğundan istifa etmesi sonrası bu görevi Özbek’in kardeşi Mehmet Özbek’in yürüteceği ileri sürüldü. Yönetimde yer almayan Mehmet Özbek, daha önce bir dönem Abdurrahim Albayrak’ın dışarıdan yürüttüğü gibi Florya’dan sorumlu kişi olacak. Oyuncuların ve teknik heyetin tüm sorunları ile ilgilenip, başkan Özbek’e düzenli olarak rapor sunacak.

Aziz Yıldırım’ın izinde

BU model aslında Türk futboluna çok yabancı değil. Fenerbahçe’de de başkan Aziz Yıldırım, futbol şubesini kardeşi Ali Yıldırım’a emenat etmişti. Bir sürpriz olmazsa ‘kardeş futbol şube sorumlusu’ devri Galatasaray’da da hayata geçmiş olacak.

Fiilen göreve başladı

Mehmet Özbek, fiilen yeni görevine başlamış durumda. Zira başkan Özbek’in, istifasından önce futbolun patronu gözüken Cüneyt Tanman’a, “Sen gitme kampa, Mehmet gidecek” diyerek kardeşinin yeni görev tanımını çoktan yaptığı belirtiliyor.

Florya’nın inşaatı ile uğraşacak

Başkan Dursun Özbek, kardeşi Mehmet Özbek’in ‘yetkisiz’ olarak Florya’da görev almasına yönelik eleştiriler için Divan’da, “Kendisi G.Saray’ın 23-24 yıllık üyesi. Florya dökülüyor, musluklardan kahverengi su akıyor. Minik yavrularımız kötü şartlarda soyunup, giyiniyor. Mehmet’in mevcudiyeti bu tür inşaat işleri. Başka şey aramaya
erek yok” demişti.

Transfer işlerine de elini attı

Mehmet Özbek, başkan Özbek’in görevini ‘inşaat’ ile sınırlamasının aksine futbola da el attı. Cüneyt Tanman, ‘Bugüne kadar bütün işleri Mehmet Özbek ile birlikte yürüttük’ diyerek bu durumu teyit etti. Aldığı yüksek zam tartışılan Sabri de, “Ben sözleşmemi Mehmet Özbek ile imzaladım. O ne verdiyse kabul ettim” sözleri ile kendisini savunmuştu.