Galatasaray transferi yine son dakikaya kadar kovalayacak. Geçmiş sezonların aksine bu dönem transferlerini ilk kampa kadar yetiştirmeyi planlayan sarı-kırmızılılar yeniden fikir değiştirdi. Özellikle yabancı futbolcularla ilgili Türkiye Futbol Federasyonu’nun kararına göre pozisyon almayı hedefleyen Cim-Bom, gözden çıkardığı yabancıların durumlarının netleşmesi için de işi aceleye getirmek istemiyor.

Başkan Ünal Aysal ve profesyonel kadrosu, Şampiyonlar Ligi grup maçları için UEFA’ya 6 Eylül’e kadar verilecek futbolcu listesini son ana kadar bekletme kararı aldı. Önünde ciddi bir zaman bulunan Galatasaray’ın öncelikli olarak Riera, Elmander gibi gözden çıkarılan oyuncuların takım bulmalarını bekleyeceği öğrenildi.

Menajerlerin her iki oyuncunun yanı sıra, Dany için de kulüp arayışlarını sürdürdüğü bildirildi. İngiltere’deki ilk kampta ise bu futbolcuların yer almasına kesin gözüyle bakılıyor.

MELO BİTMEK ÜZERE

Kadrosunda Muslera, Eboue, Dany, Chedjou, Riera, Elmander, Sneijder, Amrabat, Drogba ve Culio olmak üzere 10 sözleşmeli yabancısı bulunan Galatasaray’ın ilk planda Culio’yu göndererek, Melo’yla mukavele yapmak istediği bildirildi. Brezilyalı futbolcu ile anlaşılırken, Juventus’a da 5 milyon euro bonservis bedeli teklif eldiği ve büyük oranda anlaştığı vurgulandı.

Fluminense’li Carlinhos’un transferi için Riera’nın takım bulmasını bekleyen sarı-kırmızılılar, İspanyol futbolcunun gideceği kulüpte ücretinin belli bir bölümünü ödemeyi de kabul etti. Galatasaray’ın yıllık 3 milyon euro kazanan Riera’nın ücretinin 1 milyon euroluk kısmını ödemeye hazır olduğu kaydedildi.

FRANSA'DAN UMUT BULUT İDDİASI

Fransız basını, G.Saray ve Toulouse kulüplerinin Umut Bulut’un bonservisi için anlaştıklarını iddia etti. Haberde, golcü futbolcu için bir süredir transfer pazarlığı yapan kulüplerin 3,2 milyon euro karşılığında el sıkıştıkları ileri sürüldü. Sarı-kırmızılı kulüp, Umut’u geçtiğimiz sezon başında 3,2 milyon euroluk satın alma opsiyonuyla birlikte kiralamıştı. Galatasaray Retrobet formasıyla 38 maça çıkarken 15 gol atan milli futbolcunun ismi son günlerde Beşiktaş ve F.Bahçe ile birlikte anılıyordu.

Milliyet