Galatasaray'daki Franck Ribery vakasını andıran olay; Izzet Hajrovic'in alacaklarını tahsil edemediği gerekçesiyle sarı-kırmızılı kulübü FIFA'ya şikayet etmesiyle başladı. Galatasaray Yönetimi ile yaptığı görüşmeye rağmen şikayetini geri çekmeyen Hajrovic, alacaklarının yatacağı garantisini almasınma rağmen sarı-kırmızılı kulüne ihtarname gönderdi.

SKANDAL NASIL PATLAK VERDİ?

Hajrovic'in gönderdiği ihtarnamenin ardından 15 günlük süresi olan Galatasaray Yönetimi, Bosnalı oyuncunun alacağını 15 günlük sınır süresini geçirip de yapınca büyük skandal da patlak verdi.

Galatasaray, Hajrovic'in ihtarname çekmesinden 15 gün içerisinde bu ödemeyi yapsaydı herhangi bir tazminat davası ile karşı karşıya kalmayacak ve Bosnalı oyuncuyu dilediği gibi transfer çalışmasında kullanabilecekti.

DORGBA VE SNEIJDER BİLE BEKLEDİ 

Bu sezon futbolculara yapılan ödemelerde gecikmeler yaşayan Galatasaray Yönetimi'ni en çok şaşırtan konu da Hajrovic'in bu yaklaşımı oldu. Didier Drogba ve Wesley Sneijder olmak üzere yapılan ödemelerde 45-60 günlük gecikmeler yaşayan Galatasaray'da 'Drogba ve Sneijder bile tek bir gün para için bizimle muhattap olmadı, alacaklarının yatacağını zaten biliyorlardı. Hajrovic'in başka hesapları olabilir" görüşünde birleşti.

GALATASARAY O TAZMİNATI ÖDEYECEK

Izet Hajrovic'in avukatı ile pazarlık masasına oturan Galatasaray, talep edilen 4.8 milyon avroluk tazminat davasını 1 miyon avro seviyesine indirerek konuyu FIFA nezlinde de kapatmaya çalışacak. Galatasaray, Izet Hajrovic'in transferi için İsviçre Ligi kulüplerinde Grasshoppers'a 3.5 milyon euro bonservis bedeli ödemişti.

Sporx