İç transfer görüşmelerini sürdüren Galatasaray yönetimi flaş bir karara imza attı... 

Sarı-Kırmızılılar, sezon sonunda sözleşmesi sona erecek olan Hamit Altıntop'la nikah tazelemeyecek. Sezon başında Sabri'ye imza attıran, geçtiğimiz günlerde ise Sneijder ve Hakan Balta'nın sözleşmesini uzatan Galatasaray yönetimi, Hamit konusunda sürpriz bir karar aldı. Teknik direktör Hamza Hamzaoğlu'nun sunduğu raporda, sık sık sakatlık geçiren ve 33 yaşına gelen milli futbolcunun yeni sezonda takıma faydalı olamayacağını belirttiği öğrenildi.

BÜYÜK UMUTLARLA TRANSFER EDİLMİŞTİ

Yönetimin bu rapor sonrasında sezon sonunda Hamit ile yolları ayırma kararı aldığı ifade ediliyor. 3 yılda sakatlık sebebiyle tam 48 maç kaçıran ve sezon başından bu yana hiçbir resmi maçta forma giyemeyen tecrübeli futbolcuya bu sezon 2.7 milyon Euro garanti ücret ödendi. Real Madrid'ten büyük umutlarla transfer edilen Hamit, Galatasaray formasıyla çıktığı 80 maçta 3 gol atarken, 9 da asist yaptı.

GEÇEN SEZONKİ BAŞARIDA ÖNEMLİ PAYI VARDI

Hamit Altıntop, Galatasaray formasıyla en başarılı performansına geçtiğimiz sezon imza attı. Felipe Melo'nun sakatlanmasının ardından Selçuk İnan'la birlikte orta alanda görev yapan tecrübeli futbolcu, sergilediği futbolla kazanılan şampiyonlukta ve 4. yıldızda çok önemli pay sahibi olmuştu.