Eren Derdiyok milli arada takıma dönecek ama gurbetçi oyuncunun yerine arayışlar başladı. Eren'siz ikinci yarıya girmeyi planlayan Galatasaray'ın ara transfer hedefi, forvete iki takviye birden yapmak... Sarı-kırmızılı kulüp adına Kuzey ülkelerinde futbolcu izleyen Johan Elmander'in Djurgarden forması giyen Aliou Badji için olumlu rapor verdiği ortaya çıktı.

31 MAÇTA 10 GOL ATTI

İsveç ekibinde 31 maçta 10 gol atıp 3 asiste imzasını koyan 21 yaşındaki Senegalli, 1.89 boyunda ve pivot santrfor olarak oynuyor. Badji, hava toplarındaki hakimiyeti, genç yaşı ve ucuz maliyeti ile listede ilk sırada.

(Milliyet)

Bu sezona forvet hattında sadece Eren Derdiyok ile başalayan Galatasaray, devre arasında en az bir tane forvet transferi yapmayı planlıyor. Sarı-kırmızılıların eski golcü futbolcusu Johan Elmander, Galatasaray'ın devre arası transfer planları için Aliou Badji'yi tavsiye etti.

Nostalji: Johan Elmander doğum günü olan 27 Mayıs'ta Türkiye'ye geldi ve Fatih Terim ile tanıştı. Elmander yaptığı açıklamada ; "Hem buraya geldiğim için hem de taraftarların ilgisinden dolayı çok mutluyum. Bugün benim için iki anlamı olan bir gün." ifadelerini kullandı ve 30 Mayıs'ta Galatasaray ile 2 sezonluk sözleşme imzaladı. Johan Elmander ilk golünü Liverpool karşısında hazırlık maçında vole ile attı ve iyi bir sezon geçireceğinin sinyallerini verdi. Johan Elmander, ilk resmi maçına ise 2011-2012 sezonunda Süper Lig'in 2.haftasında 61.dakikada oyuna giriği Samsunspor karşılaşmasında çıktı ve aynı karşılaşmada mükemmel bir gol attı. Bu gol Elmander'in ilk resmi golüydü. Elmander 4-1-4-1 sisteminde ileri uçta tek başına ilk 11 başlamaya başladı fakat takım skor elde etmekte zorlanınca, Teknik direktör Fatih Terim Fenerbahçe ile oynanan derbi maçına 4-4-2 sistemi ile çıktı ve ileri uçta Johan Elmander ve Milan Baros olumlu performans gösterdiler ve Elmander'in de bir golü olmak üzere maçı 3-1 kazandılar. Diğer maçlardada 4-4-2 sistemiyle oynamaya devam eden Galatasaray, rakiplerini çok zorladı ve Milan Baros ve Elmander ikilisi ne kadar iyi bir ikili olduğunu gösterdi. Elmander, Galatasaray'da Milan Baros'un sakatlanması üstüne Necati Ateş ile ilk 11'de başladı ve bu ikili beraber oynadıkları ilk maç olan Gaziantepspor deplasmanında Birer gol attı. Ayrıca Elmander, Süper lig'in 28.haftasında Beşiktaş derbisinde 2 gol atarak Fenerbahçe ve Trabzonspor dahil olmak üzere tüm derbi maçlarda gol atma başarısını elde etmiş oldu. Elmander 2011-2012 sezonunda son golünü Fenerbahçe'ye karşı deplasmanda atmıştır. Son hafta Şükrü Saraçoğlu'nda Şampiyon olan Galatasaray'ın ilk 11'inde başlayan Elmander, maçın henüz 20.dakikasında maçı terk etmek zorunda kalmıştır. Elmander 2011-2012 sezonunu 12 gol ile kapamış ve Şampiyonluk yaşamıştır.