SİSTEM BELİRSİZLİĞİ

Galatasaray'ın başında ilk olarak UEFA Şampiyonlar Ligi'ndeki Juventus maçında çıkan Mancini'nin kafasındaki en büyük sorunların başında takımda uygulayacğı sistemde kararsız kalması geliyor. İtalyan hoca geldikten sonra 8 resmi maça çıkarken, bu maçların tamamında farklı isimleri, farklı mevkilerde kullandı.

BURAK YILMAZ SORUNSALI

İtalyan hocanın çözmeye odaklandığı bir diğer kritik noktada Burak Yılmaz. Galatasaray'ın geçen sezon gol yükünü çeken Burak bu sezon hem formsuzluğu hem de istikrarsızlığı ile dikkat çekiyor. Golcü oyuncuyu daha çok kanatlarda kullanan Mancini, bu konuda eleştirilirken, Burak'ın da bu gölgelerdeki kötü oyunu gözlerden kaçmıyor. Forvette oynadığında gole çok daha yakın olan Burak, bu sezon 4 gol atarken, bunların ikisini Terim döneminde çift forvet oynarken kaydetti.

SAVUNMA KURGUSU

Yabancı kontenjanı ve 9 savunma oyuncusunun 5'inin yabancı olması nedeniyle savunmadaki dört ismi bir türlü belirleyemeyen Mancini, özellikle sol bek için birçok alternatif denedi. Ancak İtalyan hoca ne Dany'den, ne Eboue'den, ne Riera'dan ne de Sabri'den bu bölgede istediği verimi bir türlü alamadı.

TÜRK AZLIĞI

Spor Toto Süper Lig'de kadroda sadece 6 yabancı bulundurma hakkı olan Galatasaray'da sakatların da artmasıyla Türk azlığı gözle görülür bir sorun olmaya başladı. Mancini de bu sorunu her defansında röportajlarında gündemem getirirken, transferde de Türk oyunculara yöneleceğinin sinyallerini verdi.


Sporx