Şampiyonlar Ligi son 16 turunda yarın Chelsea ile ilk randevuya çıkacak Galatasaray’da, Teknik Direktör Roberto Mancini’nin stratejisi belli oldu. İtalyan hocanın, kendisine referans olarak Basel’in bu sezon İngiliz ekibi ile yaptığı maçları gördüğü belirlendi.

Basel gruptaki ilk maçta İngiltere’de 2-1 yendiği Chelsea’yi, İsviçre’de oynanan rövanşta ise 1-0 mağlup etmeyi başarmıştı. Mancini’nin her iki maçın özel hazırlanan cd’lerini izlediği ve bu maçlardaki anlayışa göre bir düzen tercihinde bulunacağı ifade edildi. Chelsea’nin o dönemdeki form durumu ile bugünkü grafiğini kıyaslamanın doğru olmayacağını ekibiyle paylaşan Mancini, “Bugün daha hazır ve formda bir takım var. İlk maçı da çok önemsiyorlar ve kesinlikle gol atmak için fırsat kollayacaklardır. Bu nedenle dikkatli ve Juventus maçındaki gibi sabırlı olmalıyız. Chelsea gibi takımlara karşı maceraya girersiniz, bunun bedelini ağır ödersiniz” değerlendirmelerinde bulunduğu ifade edildi.

Bu arada Mancini’nin sahaya süreceği kadro netleşmeye başladı. Özellikle defans hattı için hangi oyuncuları tercih edeceği merak edilen İtalyan teknik adamın son haftalarda kadroya almadığı Eboue’ye sağ bek, Chedjou’ya ise stoperde Semih’le beraber şans vereceği kaydedildi.

Skorer