Galatasaray genç yıldızı Ozan Kabak ile 2023 yılına kadar anlaşma sağladı. Yeni sözleşmenin kısa bir süre içinde açıklanması bekleniyor.

Sarı-Kırmızılılar, Avrupa devlerinin hedefinde olan Ozan Kabak'ın serbest kalma bedelini ise 30 milyon Euro olarak belirledi.

Genç yıldızı İtalyan, İngiliz ve İspanyol kulüpleri yakından takip ediyor.

Ozan Kabak Kimdir?

Ozan Kabak, 25 Mart 2000 yılında Ankara'da dünyaya geldi. Ozan Kabak'ın babası cezaevi müdürü olduğu için Ankara'da görev yaptığı sırada dünyaya gelen Ozan Kabak aslen Mardin'e bağlı olan Derik ilçesinden. Stoper olarak görev yapan Ozan Kabak 1.85 cm boyunda. Ozan Kabak 29 Nisan 2018 tarihinde oynanan ve şampiyonluk yolunda oldukça önemli olan Galatasaray - Beşiktaş karşılaşmasında yedek kulübesinde oturdu. Fatih Terim tarafından maç kadrosuna dahil edilen Ozan Kabak'ın mutluluğu da maç sonu yüzünden okunmuştu. Ozan Kabak, Galatasaray'da 43 numaralı formayı giyiyor. Ankara doğumlu genç yıldız, 1.85'lik fiziğiyle hava toplarında da kendisine avantaj sağlayabilen bir isim.Sol ayağını etkili şekilde kullanabilen Ozan, 1 Temmuz 2017'de profesyonel sözleşme imzaladı ve Galatasaray'la 30 Haziran 2020'ye kadar kontratı var. 2015 yılından bu yana Galatasaray altyapısında yer bulan Ozan Kabak, sırasıyla16 yaş altı, 17 yaş altı, 19 yaş altı ve 21 yaş altı takımlarında forma giydi.İlk kez Galatasaray A takım formasını 2017-2018 sezonunun 33 haftasında Malatyaspor karşında giyen genç oyuncu. Bu sezon ise ilk kez 11’de başladığı Kasımpaşa maçı sonrası formasını bırakmadı ve takımın değişilmez isimlerinden oldu.Milli takımın alt yaş gruplarında toplam 39 kez resmi maça çıkan Ozan Kabak, bu mücadelelerde toplam 6 gol atmayı başardı. Ozan Kabak, 2017 17 Yaş altı Avrupa şampiyonasının finallerinin ardından UEFA'nın resmi sitesinde yer bulmuştu. Şampiyonada yarı final oynayan U17 Milli Takımımızın defans oyuncusu Ozan Muhammed Kabak, turnuvada en fazla dikkat çeken 10 oyuncu arasında gösterilmişti. Ozan Kabak bu sezon 12 resmi maçta Galatasaray forması giydi .Babasını karakter olarak örnek aldığını söyleyen Ozan, şu ifadeleri kullandı:"Galatasaray'ın efsane kaptanlarından Bülent Korkmaz'ı oynadığım mevkii itibariyle da idol olarak görüyorum. Çok küçükken onu izleme şansı bulmuştum. Daha sonra da eski maçlarını seyrettim. Hırsını ve oyun karakterini çok beğeniyorum. Ben de onun gibi adımı Türk futbolunun unutulmazları arasına yazdırmak istiyorum. Günümüzden bahsetmek gerekirse de kendi mevkiim itibariyle dünya futbolunda en çok İspanyol oyuncu Sergio Ramos'u beğeniyorum." Gelecekte Premier Lig'de forma giymek istediğini söyleyen Ozan, "Bu ligdeki mücadeleyi beğenerek izliyorum ve maçlar her zaman tamamen dolu tribünler önünde oynanıyor. Premier Lig'de de Manchester United'a ayrı bir sempatim var. Galatasaray'dan ve U17 Millî Takımı'ndan yakın arkadaşım Atalay Babacan da bildiğiniz gibi orada oynarsa çok mutlu olacağını iletmişti size. Umarım bir gün Avrupa'da aynı kulüpte birlikte oynama şansına erişiriz." şeklinde konuştu. 
Kaynak Yeniçağ: Ozan Kabak kimdir nereli ve kaç yaşında, hangi takımda oynuyor?