Transfer döneminde adı sık sık Galatasaray ile anılan Alexandro Pato'nun yeni takımı belli oldu. Brezilya Serie A ekiplerinden Sao Paulo, tecrübeli forvet oyuncusu ile 2022'ye kadar sözleşme imzalandığını resmen duyurdu.Pato, son olarak Tianjin Tianhai forması giydi ve 23 maçta 15 gol atarak iyi bir performansa imza attı.

Golcü futbolcu 2014-2015 sezonunda da formasını giydiği Sao Paulo'ya geri dönmüş oldu.

Sao Paulo ile anlaşan Alexandre Pato'nun alacağı ücretler açıklandı:  

2019  650 bin €  

2020  1.95 milyon €  

2021  1.95 milyon €  

2022  1.95 milyon €

Pato, Galatasaray'dan ise bonuslarla yıllık 10 milyon € talep etmişti.

Pato Kimdir

Alexandre Rodrigues da Silva daha iyi bilindiği şekilde Alexandre Pato, Ağustos 2007'de 22 milyon euro bonservis bedeli karşılığında Brezilya'nın Internacional takımından ayrılıp AC Milan İtalyan futbol takımıyla sözleşme imzalayan Brezilyalı futbolcudur. Takma ismi Ördek doğduğu şehir olan Pato Branco'dan gelmektedir (şehrin adı Beyaz Ördek olarak çevrilir).İtalya Futbol Federasyonu 18 yaşından küçüklere lisans çıkarmadığından ancak 2008 Ocak'tan beri AC Milan takımı adına ter dökmektedir. İngiltere'nin Times gazetesinde geleceğin 25 yıldızları arasındadır. 

Biyografisi 
2 Eylül 1989 doğumlu olan Pato, her Brezilyalı gibi tam bir futbol aşığı.Pato, 3 yaşında kendisini parkeler üzerinde top peşinde koşarken buldu. 

2000 yılına gelindiğindeyse Brezilyalı golcünün hayatını etkileyecek bir olay gerçekleşti. Pato’nun kemiğinde tümör tespit edildi. Doktoru, tümörün alınmaması durumunda kansere dönüşme riski taşıdığını belirtti. Ne var ki maddi durumu kötü olan ailesi, gerekli ameliyatı karşılayamayacaktı. Bunun üzerine aile dostları olan doktor Paulo Roberto Mussi, Pato’nun ameliyatını üstlendi. Bu olay şimdilerde, Milan formasıyla bizi büyüleyen Pato'nun hayatındaki en önemli dönüm noktası olarak gösteriliyor.