Erciyes maçında ayak bileğinden sakatlanan ve bu yüzden Milli Takım’a gidemeyen golcü futbolcu yoğun tedavisinin ardından dün ilk kez takımla antrenmana çıktı. Yaşanan gelişme Florya’da yüzleri güldürürken, Teknik Direktör Cesare Prandelli’nin taktik antrenmanda Burak’a 11’de yer verdiği belirlendi. Ancak resmi sitede Burak’ın takımla beraber çalıştığı bilgisine yer verilmemesi dikkatlerden kaçmadı. Sitedeki haberde sadece Burak’ın tedavisine devam edildiği bilgisi yer aldı.

Prandelli’nin, Fenerbahçe’ye karşı golcü futbolcuyu sahaya sürmeyi plandığı ifade edildi. Pandev’in fizik olarak hazır olmaması ve aynı zamanda yabancı kontenjanı yüzünden Umut Bulut’u oynatmayı planlayan İtalyan teknik adamın, Burak’ta yaşanan bu gelişme sonrası çok rahatladığı vurgulandı. Prandelli’nin, Fenerbahçe’ye karşı 4-2-3-1 sistemi üzerinde durduğu ve en uçta Burak’a yer vereceği ifade edildi. Burak Yılmaz eğer sakatlığından dolayı yer almazsa İtalyan teknik adam ileri uçta Umut Bulut'a forma verecek. 

Hamit’e forma

Deneyimli hocanın kafasındaki derbi kadrosu şöyle:

Kalede Muslera, savunmanın sağında Tarık, solunda Telles oynayacak. Defansın merkezinde Semih ve Chedjou ikilisi görev yapacak. Prandelli bu hattın önünde Melo ve Selçuk’a şans verecek. Orta üçlüdeki sürpriz isim ise Hamit Altıntop olacak. Sneijder ve Olcan da diğer hücum güçleri olarak sahada yer alacak.