Fenerbahçe'nin sabah gerçekleştirdiği antrenmanın ardından Emre Belözoğlu bir açılışa katılmak için Mudanya'ya feribotla yola çıktı. Ancak Emre Belözoğlu ile Beşiktaşlı taraftarlar arasında gerginlik yaşandı.

Alınan bilgiye göre, Emre Belözoğlu ve Orhan Ak, Mudanya'da bir programa gitmek için Eskihisar Feribot İskelesi'ne geldi.

Feribota binmek üzere oldukları sırada Emre Belözoğlu'na, Beşiktaş taraftarı oldukları ileri sürülen 5 kişi sözlü saldırıda bulundu. Olayın kavgaya dönüşmesinin üzerine iskeleye gelen jandarma ekipleri, tarafları ayırdı. Arbede sırasında Orhan Ak'ın ruhsatlı silahının yere düştüğü öğrenildi.

Daha sonra Emre Belözoğlu ve Orhan Ak ile 5 kişi, Eskihisar Jandarma Karakol Komutanlığı'na giderek, birbirlerinden şikayetçi oldu.

Futbolcular, buradaki işlemlerinin ardından Darıca Farabi Devlet Hastanesi'nden sağlık raporu aldı.

"ORHAN AK SİLAH ÇEKTİ" 

Emre Belözoğlu'nun yanında bulunan geçen sezon Başakşehir forması giyen Orhan Ak'ın kalabalığın dağılması için silah çektiği iddia ediliyor. Konuyla ilgili konuşan Orhan Ak, "Kalabalık bir grup bize saldırdı. Ortamı yumuşatmaya çalıştık. Yanımda ruhsatlı silahım var silah çekmedim." sözlerini kullandı. 

Galatasaraylı taraftarlar ise şu soruyu yüksek sesle soruyor;

"İstanbul Başakşehir'in sözleşmeli futbolcusu Orhan Ak'ın 2 hafta sonra Fenerbahçe ile oynayacakları maçtan önce hem Saraçoğlu'nda hem de bugün Emre'nin yanında ne işi var?"

20 NUMARA İFADE VERDİ

Yaşanan gelişmelerin ardından Emre Belözoğlu kendisine saldıran taraftarlardan şikayetçi oldu. Taraflar karakola götürüldü. Şu anda ifadeleri alınıyor.

Emre Belözoğlu olayla ilgili olarak Hürriyet'e yaptığı açıklamada, "Feribotta etrafımı sardılar, küfür ettiler. Ben de aşağı indim onlarla kavga ettim. Bana saldıran kişilerden şikayetçi oldum, şu an Eskihisar'da bir karakolda polise ifade veriyorum" dedi.