Tanju Çolak, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ligde uzun zamandır 3  takımın şampiyonluk için yarışmadığını belirtti. 
 
Önceki sezonlarda şampiyonluk yarışının genelde iki takım arasında  geçtiğini anlatan Tanju Çolak, "Bu sezon 3 takım oldu. Ben Galatasaraylıyım. Galatasaray'ın şampiyon olmasını istiyorum. Olmazsa da Beşiktaş olsun diyorum.  Fenerbahçe; Galatasaray ve Beşiktaş olamayacaksa olsun. Beşiktaş'ı da seviyorum.  Galatasaray ve Fenerbahçe'nin formasını giydim, iki takımı da çok seviyorum. İyi  oynayan takımı alkışlıyorum" diye konuştu. 
 
Yıllar önce gol kralı olarak Avrupa'da altın ayakkabının sahibi  olduğunu hatırlatan eski milli futbolcu, şunları söyledi: 
 
"Türkiye'de futboldan öte futbolcuların yaptıkları sözleşmenin  rakamsal büyüklüğü, futbolda gerçek anlamda düşüşe sebep oldu. Rakamsal boyutlar  çok fazla. Amatörlüğe değil profesyonelliğe geçiş hızlı oldu. Altın ayakkabı  almak artık kolay değil. Rekorlar kırılmak içindir. Kırıldıkça seviyemizin daha  yukarı çıktığını görebiliriz. Biri çıksın da rekorlarımı kırsın istiyorum.  İnşallah olacak. Çok çalışmak, çok tekrar, işini çok sevmek, dostları ve takım  arkadaşlarıyla ilişki çok önemli." 
 
Son yıllarda Türkiye'den yıldız oyuncu çıkmadığını dile getiren Tanju  Çolak, "Avrupa'ya giden bir tane Arda'mız var. Aslında bu topraklardan yıldız sporcular çıkar. Tesisler ve altyapı çok önemli. Bizim zamanlarımızda sahalar  topraktı. Şimdi çim. Bizim zamanımızda tişörtler 3 kiloydu. Şimdi 250 gram.  Toplara kafa vurduğumuz zaman alnımız acırdı" ifadelerini kullandı. 
 
"Futbolcular sosyal medyanın esiri olmaya başladı" 

Tanju Çolak, "Futbolcular sosyal medyanın esiri olmaya başladı.  Futboldan uzaklaşıyorlar. En kötüsü de bu" diye konuştu. 
 
Bunu sadece sporcular için değil, tüm gençler için söylediğini anlatan  Tanju Çolak, sözlerini şöyle tamamladı: 
 
"Tüketen bir toplum olmaya başladık. Üreten toplum olmaktan çıkıyoruz.  Buna dikkati çekmemiz lazım. Şöyle bir baktığımızda herkesin elinde bir telefon,  Facebook veya Twitter'da. Yani yok, senin her şeyin o değil. Sosyal medyaymış,  bunlar çok önemli değil. Amaç önemli. Sosyal projelerin içindeyim. Bizler bir  markayız. Bu markayı onlara karşı iyi kullanıp kucaklamamız lazım."