Süper Lig’de haftanın kapanışı Başakşehir Fatih Terim Stadı’nda yapılacak, saat 20.00’de çok kritik bir maç oynanacak...

Galatasaray, Şampiyonlar Ligi biletini almak için mutlaka kazanmak zorunda. Başakşehir’in de galibiyetten başka bir düşüncesi yok. Abdullah Avcı’nın ekibi hem ikincilik koltuğundaki yerini sağlamlaştırmak hem de Beşiktaş’a olan takibini sürdürmek için 3 puana odaklandı.

Aslan’ın hocası Igor Tudor ise son idmanda takımla yaptığı toplantıda sarf ettiği sözlerle bu karşılaşmanın ne kadar önemli olduğunu anlattı. Hırvat hoca, “Kaderimizi belirleyecek bir mücadeleye çıkacağız. Bu maçta galip gelmemiz şart. Fenerbahçe’yi unutun, şu an bizim için asıl derbi bu. 3 puanı alalım, sonrasına öyle bakalım” dedi.

Fark 1 puana inebilir

Galatasaray, bugün Başakşehir’i devirmesi durumunda rakibiyle puan farkını 1’e indirecek ve iyice havaya girecek. Ancak Cim Bom için bu karşılaşmalar hep zor geçiyor. Sarı-Kırmızılılar, Başakşehir’e karşı deplasmanda oynadığı son 6 maçta sadece 2 kez kazandı. Aslan aynı zamanda rakibine karşı çıktığı son 5 lig maçında tam 10 puan kaybetti.