Geçtiğimiz yıl ocak ayında da girişimde bulunulan ancak kulübünün EURO 2020’yi dikkate alarak ‘kiralama’ formülüne kapıyı kapattığı milli futbolcunun transferi yeniden gündeme geldi.

3 MİLYON € İSTENİYOR

Sarı kırmızılılar 24 yaşındaki A Milli Takım’ın sol beki için kulübü Le Havre ile temasa geçerken, Fransız ekibinin 3 milyon Euro bonservis bedeli talep ettiği ortaya çıktı.

KİRALIK+SATIN ALMA

Galatasaray’ın, FFP kısıtı ve sezon sonunda da şartların sağlanması halinde bu yaptırımın bitecek olması nedeniyle Umut Meraş’ı 6 aylığına kiralayıp, zorunlu satın alma opsiyonu maddesi ile bu işi çözmek istediği belirtildi. İki oyuncunun maliyetine bakıldığında Umut transferi Saracchi’ye oranla daha avantajlı olarak öne çıkıyor. Galatasaray, Fransız kulübünü ikna ederse Milli Takım’ın sol beki ile de görüşerek yerli oyuncu kadrosunu güçlendirecek.

SARACCHI 2,5 MİLYON €

Sarı kırmızılılar geçen sezonun devre arasında 1.5 yıllığına kadrosuna kattığı Marcelo Saracchi için kulübü Leipzig’e 500 bin Euro kiralama bedeli ödedi. Uruguaylı futbolcu yarım sezon için 700 bin Euro alırken bu sezonu tamamlaması durumunda 1 milyon 350 bin Euro daha alacak.

İKİ İSMİN PERFORMANSI

Geçen sezonun yarısında 14 lig maçına çıkan Saracchi 2 gol, 4 asistlik performansa imza attı. Bu sezon ise 12 haftanın 7’sinde oynarken 1 asist yaptı. Umut Meraş da bu sezon 11 maçı çıkarken Covid-19 karantinası dönüşünde önceki gün Le Havre’nin, Toulouse’a 4-3 kaybettiği maçta uzaktan şık 1 bir gol atıp 1 de asist yaptı.

(Hürriyet