Sarı kırmızılı takımla sözleşmesi sezon sonunda bitecek olan Faslı futbolcu gelecek sezondan itibaren Katar'da forma giyecek.

Galatasaray ile Younes Belhanda arasında ipler koptu. Son 1.5 sezondur sarı-kırmızılı yönetim Faslı oyunuyu Körfez ülkelerinden bir takıma satmaya çalışıyordu. Değişik zamanlarda teklifler geldi. Ancak Belhanda her seferinde Galatasaray’da kalmak istediğini, eğer ayrılırsa Fransa’dan bir takıma gideceğini belirtmişti.

Hatta son açıklamasında da, “Galatasaray’da kalmak istiyorum” dedi. Ama Galatasaray bonuslarla beraber 2 milyon euro’ya çıkarken, Belhanda 2.6 milyon euro’nun altına inmedi. Sarı-kırmızılı yönetim Belhanda’nın, Fransa’a gitmesini beklerken Katar’dan bir takımla anlaştığı haberlerine şok oldu.

Gelen bilgilere göre Belhanda’nın teklifini kabul ettiği Katar takımı daha önce Galatasaray’ın kapısını iki kez Faslı oyuncu için çaldı. İlk seferinde 6.5 milyon euro, ikinci seferinde ise 5 milyon euro’luk teklifler sundu. Belhanda bu iki teklifi de, “Katar’a gideceğime futbolu bırakırım” diye reddetti. Ancak Faslı oyuncunun Katar’dan aldığı teklifi, ekstradan 3 milyon euro’yu bulan imza parası karşılığında kabul ettiği ortaya çıktı.

(Fotospor)