UEFA Avrupa Ligi son 32 turunda 1-1'in rövanşında Lazio'ya konuk olacak Galatasaray, İtalyan rakiplerine karşı dış sahada hiç galip gelemedi.

İtalyan takımlarıyla evinde oynadığı müsabakalarda 53 yıldır yenilmeyerek oldukça başarılı bir performans ortaya koyan sarı-kırmızılı ekip, dış saha maçlarında ise galibiyete hasret.

Galatasaray, Avrupa kupaları tarihinde İtalyan rakipleriyle 11 kez dış sahada karşılaşırken, 6 yenilgi ve 5 beraberlik alıp, hiç kazanamadı. Bu maçlarda rakip ağları 11 kez havalandıran sarı-kırmızılı takım, kalesinde ise 23 gole engel olamadı.

Lazio ile 4. maç

Sarı-kırmızılılar, tarihinde ikinci kez eşleştiği Lazio ile yarın 4. maçına çıkacak.

İki takım, UEFA Şampiyonlar Ligi 2000-2001 sezonu ilk tur grup etabında karşı karşıya gelirken, ilk maçı İstanbul'da Galatasaray 1-0, ikinci maçı ise Roma'da Lazio aynı skorla kazandı.

Rövanşı yarın yapılacak bu sezonki eşleşmenin ilk müsabakası ise İstanbul'da 1-1 sonuçlanmıştı.

İtalyan rakiplerle 24. randevu

Galatasaray'ın yarın Lazio ile yapacağı müsabaka, Avrupa kupalarında İtalyan takımlarına karşı oynayacağı 24. maç olacak.

Geride kalan dönemde İtalyan rakipleriyle 23 kez karşı karşıya gelen sarı-kırmızılılar, 7 kez galip gelirken, 9 maçı berabere, 7 maçı da mağlup olarak tamamladı.

Bu karşılaşmalarda rakip fileleri 30 kez havalandıran Galatasaray, ağlarında 35 gole engel olamadı.

Lazio, Türk takımlarına evinde kaybetmedi

UEFA Avrupa Ligi'nde yarın Galatasaray'ı konuk edecek Lazio'nun Türk takımlarına karşı iç sahada yenilgisi yok.

Roma ekibi, geride kalan sezonlarda Türk rakipleriyle 6 kez eşleşirken, evinde hiç kaybetmedi. Mavi-beyazlılar, Türk takımlarına karşı seyircisi önünde çıktığı 6 maçta 3 galibiyet ve 3 beraberlik elde etti.

Avrupa kupalarında Türk rakiplerine karşı toplam 13 müsabakaya çıkan Lazio, 6 galibiyet, 5 beraberlik ve 2 yenilgi aldı.

Elemeli turlarda daha önce 3 kez Türk takımlarıyla eşleşen İtalyan ekibi, 2 kez tur atlayan taraf olurken, 1 kez ise elendi.

Lazio, 1994-1995 sezonu UEFA Kupası 3. turunda Trabzonspor'u, 2002-2003 sezonu UEFA Kupası çeyrek finalinde de Beşiktaş'ı elerken, 2012-2013 sezonu UEFA Avrupa Ligi çeyrek finalinde ise turu Fenerbahçe'ye kaptırdı.