Başta Marcao ve Kerem ile olmak üzere, sarı-kırmızılıların genç yetenekleri, Avrupalı scoutlar tarafından mercek altına alınacak.

İtalya’dan Roma, Napoli ve Lazio; Marcao’nun performansını derbi maçta mercek altına alacak. Yine bazı Bundesliga ekiplerinin temsilcilerinin de Kerem Aktürkoğlu’nu izlemek için NEF Stadı’nda bulunacakları belirtildi.

FLORYA'DA SON DURUM NE?

Galatasaray'da Morutan ve Cicaldau sonrasında A Milli Takım'da bulunan oyuncular da Florya'da takıma katıldı. Sarı kırmızılılar, perşembe günü derbinin taktik idmanını gerçekleştirdi. Fatih Terim, ay yıldızlı takımda başarılı bir performans ortaya koyan Kerem ve Halil ile özel olarak ilgilendi ve oyuncularını kutladı.

Derbide Berke Özer'in tecrübesiz oluşunu değerlendirmek isteyen Fatih Terim idmanlarda özellikle yan topların öneminden bahsetti. Uruguay Milli Takımı'nın Dünya Kupası elemelerinde Bolivya'ya 3-0 yenildiği maçta hatalı bir gol yiyen ve performansı nedeniyle ülkesinde yoğun şekilde eleştirilen Muslera ile de görüştü. Derbilerin havasını iyi bilen Muslera, uzun seyahatin ardından iki idmanla maça çıkacak. Öte yandan Çarşamba günü Jamaika - ABD maçındagörev alan Yedlin'in de derbide forma giymesi bekleniyor.

Florya'da oyuncularıyla derbi toplantısı yapan Fatih Terim, tecrübeli oyuncular kadar birçok yeni ismin ilk kez bu heyecanı yaşayacağını ancak taraftarlarının güçlerini arkalarında hissetmeleriyle bu zorluğu aşacaklarını anlattı. 785 gün sonra bir lig maçına tam kapasiteli olarak çıkacak sarı kırmızılılarda Fatih Terim, öğrencilerine sarı lacivertli takımı ezberletirken bir yandan da psikolojik olarak oyuncularını derbiye hazırladı. Fatih Terim maçın şifresinin disiplin ve soğukkanlılık olduğunu ifade ederek, "Maçın gidişatı ne olursa olsun, taktik disiplinden kopmadan, hata yapmadan devam edeceğiz. Buna benzer maçları bu sene Lazio, Marsilya, Lokomotiv Moskova karşısında verdik. Galibiyete ben inanıyorum, siz de inandığınız sürece buradan taraftarımızı sevindirerek uğurlayalım" dedi.

(Şampiy10)